In prezent, milioane de website-uri au la baza platforma WordPress. Desi este incredibila evolutia dezvoltarii aceluiasi CMS, popularitatea ridicata a atras numeroase atacuri cibernetice. Din fericire, exista masuri de securitate pe care le poti implementa pentru a elimina sau diminua vulnerabilitatile. Iata care sunt cele mai importante dintre acestea pentru un server de WordPress hosting Romania!
Asigura-te ca dispui de protectie DDoS
Atacurile DDoS sunt cele in care se utilizeaza volume mari de trafic fals, scopul fiind cel de supraincarcare a serverului. Aceste actiuni reprezinta in unele cazuri si distrageri de atentie, de la alte atacuri in care se copiaza datele sau se modifica si sterg diverse fisiere. Pentru a nu intampina probleme, ai nevoie de un sistem anti-DDoS. Poti dispune de acest serviciu cu ajutorul unui firewal din planul de WordPress hosting Romania, care separa traficul normal de cel care pare suspect. Intrarile neobisnuite sunt blocate prin intermediul unor reguli prestabilite, iar cererile din aceeasi categorie ajung ignorate.
Instaleaza doar teme si pluginuri din surse de incredere
Pe WordPress exista numeroase teme si pluginuri care te ajuta sa creezi un design placut si sa ai parte de mai multa functionalitate. Trebuie sa fii insa atent atunci cand adaugi un modul sau un layout valabil pe un alt website. Acestea nu sunt create mereu in conformitate cu cerintele platformei si pot avea vulnerabilitati.
Pe langa asta, unele solutii sunt configurate direct cu trojane sau atacuri php back-door. In general, acest lucru se intampla in cazul pluginurilor si temelor piratate. Scaneaza intotdeauna codul inainte de a-l incarca pe serverul de WordPress hosting Romania si bazeaza-te pe sursele care prezinta incredere. Un developer responsabil are update-urile la zi, precum si o reputatie care poate fi verificata rapid.
Protejeaza-ti baza de date de atacurile SQL Injection
Aceste atacuri sunt create pentru a fi accesat dashboard-ul, injectandu-se un cod in baza MySQL. Poti avea parte de o astfel de problema chiar si din cauza unui simplu comentariu afisat pe blog sau a unui mesaj din sectiunea de contact. Deoarece MySQL este o baza vulnerabila, este necesar sa ai softul actualizat. Poti sa folosesti o parola unica sau o denumire diferita de cea oficiala. Schimba aceste setari prin intermediul sectiunii phpMyAdmin din panoul de control. Dupa ce stabilesti noul nume, nu trebuie decat sa reincarci pagina si vei avea modificarile salvate.
Blocheaza interfata XML-RPC
Pingback-urile sunt un mod prin care website-urile familiare sunt anuntate atunci cand introduci un link spre ele sau invers. In mod initial, intr-un plan de WordPress hosting Romania functia aceasta ramane pornita. Totusi, daca vrei sa previi atacurile cibernetice cauzate de botii cu comentariile automate, ar fi bine sa o opresti. Pentru asta, blocheaza interfata XML-RPC prin intermediul unui modul. Daca vrei o alta alternativa, poti efectua aceeasi actiune manual. Este recomandat sa creezi un backup inainte, fiindca se va edita site-ul web direct la nivelul de cod. Conecteaza-te prin intermediul unui client FTP si deschide .htaccess, apoi adauga codul specific si reincarca fisierul. Ca sa verifici rezultatul, intra pe XML-RPC validator si introdu site-ul web.
Cum alegi un plan de WordPress hosting Romania securizat?
WordPress este unul dintre cele mai populare sisteme de gestionare a continutului, dar acest lucru presupune faptul ca exista vulnerabilitati. Pentru a creste gradul de securitate, alege un plan cu protectie DDoS, certificat SSL si filtru anti-spam pe email. La un furnizor serios precum THC.ro, aceste pachete incep de la 3,49 €/luna!