Windows 11: tot ce trebuie sa stii

In 2021, Windows 10 ii cedeaza locul celui mai nou Windows, Windows 11. Cunoscut sub numele de cod de Sun Valley, aceasta actualizare ar trebui sa vina cu o serie de schimbari profunde pentru a revitaliza sistemul de operare oferit de Microsoft.

In 2021, Windows 10 sarbatoreste sase ani de existenta. Nici o alta versiune de Windows nu a fost actualizata asa de mult timp fara sa cunoasca un succesor si sistemul de exploatare incepe sa se resimta. Drept urmare, Microsoft pregateste o actualizare majora a Windows pentru sfarsitul acestui an cunoscuta sub numele de cod Sun Valley.

O simpla actualizare sau un nou Windows?

Cum va comunica Microsoft in jurul acestui nou proiect? Pentru moment, in teaserele aparute, Microsoft vorbeste despre o noua generatie pentru Windows ceea ce ne lasa sa credem ca avem de-a face cu o noua versiune de Windows si nu cu o simpla actualizare pentru Windows 10. Pentru a marca aceasta schimbare, Microsoft si-a schimbat numele sistemului pentru a adopta Windows 11.

Un logo nou

Logo-ul Windows se va schimba si se va apropia mai tare de cel al lui Microsoft. Raman cele patru patrate de culoare albastra caracteristice pentru Windows.

Citeste si:  Anul 2020 este anul in care IA devine curent in marketing

O simpla actualizare

Initial, ni se pare ca avem de-a face cu o simpla actualizare pentru Windows 10. Acesta din urma este actualmente instalat pe numai putin de 1,3 miliarde de masini. Actualizarea ar trebui sa fie drept urmare gratuita si nu ar trebui sa existe probleme de compatibilitate cu masinile sau programele prevazute pentru Windows 10.

Interfata noua foloseste codurile Fluent Design cu efecte translucide si colturi rotunjite. Ansamblul pare astfel mai modern. Sistemul beneficiaza de animatii noi si de sunete de sistem pentru a face experienta utilizatorului mai placuta. Meniul de Start a evoluat in egala masura si propune acum aplicatii sau fisiere recomandate.