Zodiac chinezesc 2024

Zodiacul chinezesc este o latura a astrologiei inconjurata de numeroase superstitii si traditii care isi au radacinile in vremuri demult apuse. De la legenda celor 12 animale chemate de Buddha, pana la numeroasele semne ale norocului reprezentative pentru fiecare animal zodiacal in parte, acest horoscop chinezesc este unul al simbolisticii si misticului.

Spre exemplu, in zodiacul chinezesc se considera ca anul in care animalul reprezentativ al zodiei guverneaza din nou este intotdeauna un an plin de ghinioane pentru nativi. Pentru ca zodiile se repeta o data la 12 ani, in mod traditional se crede ca la varstele de 12, 24, 36, 48, 60, 72, 84 etc nativii au parte de ani de cumpana, in care ghinionul ii urmareste. Pentru a tine departe ghinionul, cei nascuti sub respectivul semn trebuie sa poarte pe parcursul intregului an ceva rosu daruit de inteleptii familiei (cei mai in varsta membrii). Poate fi vorba despre orice obiect usor de purtat, de la lant, la bratari sau panglici prinse de haine.

Horoscop chinezesti cu toate zodiile

In mod traditional, fiecare animal are un atribut de baza, astfel: sobolanul este intelept, Boul este harnic, tigrul este curajos, iepurele este prevazator, dragonul este puternic, sarpele este flexibil, calul se arunca cu capul inainte, oaia pune accent pe unitate, maimuta este schimbatoare, cocosul este previzibil, cainele este loial, iar porcul este amiabil. Urmariti in continuare ce spune horoscopul pentru fiecare zodie chinezeasca:

Zodiacul chinezesc sau shengxiao, asa cum este el pronuntat in limba de origine, are in comun cu zodiacul traditional ciclicitatea de 12. De data aceasta nu este vorba de 12 luni, ci de 12 ani. O data la 12 ani se repeta ciclul de 12 zodii, fiecaruia atribuindu-se un an.

Multe voci din domeniul astrologiei discuta despre acest horoscop ca despre unul mult mai exact la nivel de individ pentru ca grupurile de personalitati sunt impartite mai larg, fiind influentate de anul nasterii.

In realitate, pentru o previziune completa, coerenta, capabila de realizarea unui portret cat mai fidel al lumii interioare si exterioare a nativilor, analiza zodiacului traditional in paralel cu caracteristicile zodiacului chinezesc anual este adesea o alaturare inspirata.

In limba chineza, shengxiao inseamna „nascut semanand cu”, iar ideea este ca fiecare nativ are trasaturi caracteristice celor 12 animale ale zodiacului chinezesc: sobolan, Bou, tigru, iepure, dragon, sarpe, cal, oaie, maimuta, cocos, caine, mistret. Din punct de vedere simbolic, legenda spune ca cele 12 animale ale zodiacului au fost chemate de Buddha pentru a-si lua ramas bun inainte de plecarea sa. Ordinea animalelor din zodiacul chinezesc este preluata din ordinea sosirii acestor animale la intalnire. Animalul zodiacal chinezesc al fiecarei persoane este animalul spiritual, cel care se ascunde in adancul sufletului.

Asemanator cu zodiacul traditional, semnul sub care este nascuta o persoana ii afecteaza atat lumea interioara cat si lumea exterioara, modelandu-i personalitatea. Cele doua tipuri de zodiac nu se exclud reciproc, pentru ca vizeaza aspecte diferite si modalitati de analiza bazate pe alte calendare.