Windows 11: instrumentul Screen Capture faciliteaza inregistrarea de clipuri video

Daca esti inscris in programul Windows Insider pe canalul Canary sau Dev, ar trebui sa observi ca Build 25941 din Windows 11 include o noua versiune a instrumentului Screen Capture (11.2307.44.0).

Versiunea instrumentului Screen Capture (11.2307.44.0) disponibila pentru abonatii Windows Insider in canalele Canary si Dev ofera o noua functie pe care creatorii de tutoriale (si alti utilizatori) ar trebui sa o gaseasca foarte utila. Microsoft a adaugat o „bara de captura combinata, care faciliteaza trecerea de la captura de ecran la inregistrarea ecranului fara a fi nevoie sa deschizi aplicatia”.

Pentru a profita de aceasta noua functie, este suficient sa folosesti una dintre comenzile rapide de la tastatura disponibile, Imprim.Écran sau ⊞ Win + Shift + S pentru a deschide interfata obisnuita de captare a ecranului, sau noua comanda rapida de la tastatura ⊞ Win + Shift + R, care va deschide bara de captura a inregistrarii video. Imbunatatirile aduse la Screen Capture nu se opresc aici. Redmond a tinut cont de feedback-ul primit prin intermediul hub-ului de feedback Windows Insider.

Instrumentul de capturare a ecranului este si mai complet si mai util in video

Compania introduce „suport pentru inregistrarea video”.

Compania introduce „suportul pentru inregistrarea optionala a inregistrarii audio pe PC si voice-over cu ajutorul unui microfon. Noile setari ale aplicatiei iti permit sa configurezi setarile implicite de inregistrare audio pentru noile inregistrari de ecran”. Snipping Tool devine un pic mai mult o statie de inregistrare multimedia, iar daca ai mai multe placi de sunet, va fi posibila selectarea dispozitivului de utilizat cu un singur clic, chiar inainte de a incepe inregistrarea.

Citeste si:  Cele mai populare 5 jocuri dintr-un cazino online, în 2023

Windows 11 build 25941 include, de asemenea, o noua versiune a Notepad (versiunea 11.2307.22.0). Vechiul editor de text dispune acum de o functie de salvare automata. Acest adaos invizibil va face rapid programul indispensabil pentru „utilizatorii puternici”. Ea iti va permite sa introduci rapid informatii in Notepad fara a fi nevoie sa salvezi fisierul. Poti inchide programul fara sa apara o fereastra de confirmare si il poti redeschide de unde ai ramas. Acesta va restabili automat filele deschise anterior, precum si orice continut nesalvat si modificari ale acestor file.