Jucarii de lemn potrivite pentru un copil de 2-4 ani

Jucariile sunt parte integranta din viata unui copil, mai ales dupa varsta de un an cand incepe sa se joace. Pentru a-i asigura dezvoltarea armonioasa, exista jucarii adaptate fiecarei categorii de varsta. In zilele noastre, parintii isi indreapta din ce in ce mai mult atentia spre jucariile din lemn, mai rezistente si mai avantajoase. Sunt sanatoase, sunt ecologice insa care sunt cele mai potrivite jucarii de lemn pentru un copil de 2-4 ani?

Jucarii din lemn pentru a-i dezvolta imaginatia

Incepand cu varsta de doi ani copiii au o imaginatie din ce in ce mai bogata. Parintii trebuie sa aleaga jucariile care sa le dezvolte in continuare imaginatia in mod armonios. Garaje din lemn, masinute din lemn, casute de papusi din lemn, instrumente muzicale…toate acestea il vor face pe copil sa se scufunde in propria lume.

Jucariile de imitatie

Copiii sunt foarte buni observatori. Copiaza ce fac adultii atunci cand se joaca intre noi. De aceea, jocurile de imitatie sunt excelente pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2-4 ani. Pentru fete, o bucatarie din lemn este cea mai buna optiune sau papusile. In privinta baietilor, o pista de lemn, trenulete sau diferite masinute din lemn sunt ideale. Daca le oferi copiilor acesti tip de jucarii cu siguranta se vor juca linistiti cu acestea cateva ore in sir. Cu imaginatia lor si cu simtul observatiei vor inventa povesti si vor reproduce ceea ce traiesc zi de zi.

Citeste si:  Care sunt cele mai bune smartphone-uri din gama premium in 2020?

Jucarii de logica

Jucariile de logica sunt in egala masura populara pentru aceasta categorie de varsta, de 2-4 ani. Acestea ii ajuta sa isi testeze cunostinteele, sa isi lucreze logica, sa si-o dezvolte intr-un mod armonios si sa isi ascuta simtul observatiei. Cu ajutorul unor jucarii de constructie din lemn, cu ajutorul unui puzzle din lemn, cu siguranta ii vei face pe plac unui copil de aceasta varsta. Jucariile din lemn ne incita sa cream, sa lucram cu mainile si sa ne folosim imaginatia.