Ghid practic in alegerea unui sutien sport

sutien sportChiar dacă cheltuiți o avere pe echipamente de sport complexe și abonamente la cele mai bune săli de gimnastică din oraș, deseori se poate întâmplă că omiteți achiziționarea celui mai important element, un sutien sport.

Chiar dacă multe femei s-ar putea să nu îi ofere atenția pe care o merită, un sutien făcut special pentru sport este elementul care va face de multe ori diferența dintre o activitate sportivă productivă și plăcută, și una inconfortabilă.

Aceste sutiene sport au o importanță mare care trece dincolo de confort și inconfort, acest element vestimentar având potențialul de a vă salva aspectul fizic al sânilor, printre multe altele.

De ce sutienele sport sunt importante?

Sânii sunt în mare parte formați din țesut gros și sunt susținuți de piele și unele ligamente fragile. Pielea și ligamentele nu sunt foarte elastice, și deoarece în cadrul activităților fizice sănii sunt în mișcare constantă, ligamentele sunt forțate să se întindă. Din nefericire, sănii nu sunt făcuți pentru a se mișca constant, astfel încât dacă ligamentele se întind, ele rămân așa, cauzând că sănii să aibe un aspect mai lăsat în timp.

În plus, pe lângă deteriorarea ireversibilă a ligamentelor din cadrul sânilor, practicarea unui sport fără sutien sau fără sutienul potrivit poate de altfel să producă un disconfort foarte mare și să reducă performanță fizică. Toate marile femei din sport au înțeles acest lucru și încearcă evitarea lui cu cât mai mult posibil.

În cadrul sporturilor mai intense precum alergatul, sânii pot să se deplaseze în sus și în jos chiar și până la 8 centimetri, dar acest fenomen poate să fie omis prin utilizarea unui sutien sport. Din fericire, în prezent există sutiene sport realizate special pentru fiecare mărime, și sport, personalizate în funcție de nevoile fiecărei femei.

Alegerea sutienului sport perfect

Chiar dacă sutienele sport sunt foarte importante, nu toate sutienele sport sunt create egal deoarece unele s-ar putea să fie de o calitate mai înalta decât altele, sau mai potrivite pentru un anumit tip de activitate fizică decât altele.

În prezent sutienele sport nu sunt utilizate numai pentru activitățile fizice, dar, deoarece acest tip de sutien oferă un suport mult mai mare decât restul sutienelor, putem observă un nou trend în modă, femeile utilizând sutienele sport chiar și în zilele normale.

Atunci când alegeți un sutien sport, există câțiva factori importanți pe care trebuie să îi luați în considerare.

Citeste si:  Cele mai potrivite tipuri de masini recomandate unei femei care sofeaza in Bucuresti

Nivelul de susținere al sutienului sport

Cea mai importantă slujbă a unui sutien sport este să stea în loc tot timpul, fără să alunece în cadrul mișcării, în timp ce menține pieptul nemișcat. Un sutien menit pentru activități fizice trebuie să fie fix, dar în același timp să nu fie mult prea strâmt..

Fiecare sport este diferit, unele activități fizice fiind mult mai intense decât altele. Este foarte important să alegeți un sutien sport tot timpul cu activitatea fizică pe care doriți să o practicați în minte.

În cazul în care decideți să mergeți la alergat, o să aveți nevoie de un sutien sport care oferă un nivel mai înalt de suport. Dar dacă decideți doar să practicați yoga, sau să folosiți sutienul sport în viață de zi cu zi, atunci nivelul acestuia de suport poate să fie mult mai scăzut, și să va ofere mai multă libertate.

Sutienul sport în funcție de mărimea bustului

Fiecare femeie are nevoie de un sutien sport, indiferent de mărimea pieptului dar, acest sutien sport trebuie să fie ales individual, în funcție de nevoi și de mărimile corpului. Chiar dacă nivelul de susținere necesar al sutienului sport este influențat de către sportul practicat, și mărimea pieptului este un factor esențial de luat în calcul înainte de achiziționarea unui astfel de sutien.

Alegerea unui sutien sport care are o mărime perfectă, în funcție de mărimea bustului este foarte important, deoarece un sutien care este prea larg nu o să ofere suficient suport, iar unul care este prea strâmt poate să restricționeze respiratul.

Deoarece țesutul gras din care sunt făcuți sănii este susținut numai de către piele și ligamente, în cadrul activităților fizice, un bust mai mare tinde să pună mai multă presiune pe gât și umeri, creând disconfort. Pentru acest tip de bust, sutienele sport care au cupe mai mari cu două straturi, și curele mai largi sunt ideale.

Chiar dacă sănii mai mici necesită mai puțină susținere, aceștia tot au nevoie de un sutien sport. Sutienele sport cu greutate redusă, și cu un efect de push-up sunt perfecte pentru toate mărimile de sâni mai mici, oferindu-le susținerea necesară și un aspect îmbunătățit.

Sutiene sport pentru zile normale

Chiar dacă nu practicați o activitate fizică intensă, sutienele sport pot să fie o alegere ideală chiar și pentru zilele normale deoarece acestea oferă un nivel de susținere și confort ridicat care deseori nu pot fi găsite în sutienele normale.

Citeste si:  Greseli de evitat atunci cand purtam o masca pentru a ne proteja

Considerând că într-o zi normală efortul fizic depus este unul redus nu aveți nevoie de un sutien sport care să fie foarte fix, și aveți posibilitatea de a opta pentru unul care este mai lejer, dar în același timp ferm.

Chiar dacă acest tip de sutiene obișnuiau să aibe un aspect simplu și plictisitor, în prezent materialele de calitate, și design-urile colorate au transformat sutienele sport într-o piesă vestimentară care poate să fie utilizată chiar și individual.

Având curbe atractive, și fiind incredibil de confortabile,  sutienele sport sunt mai mult decât un element vestimentar menit pentru activități fizice, putând fi utilizate chiar și în mediul office, sau într-o zi relaxantă în oraș.

Contează calitatea sutienului sport?

Chiar dacă este recomandată folosirea unui sutien sport de orice calitate, chiar și unul de calitate inferioară fiind mai bun decât un sutien normal sau decât nimic, calitatea sutienului sport tot este un factor important. Cu cât acesta este de o calitate mai înalta, cu atât veți avea protecție și confort mai ridicat, precum într-un sutien buretat dar cu o experiență fizică mult mai înalta.

Deseori este dificil să determinați care este diferența dintre un sutien sport de înalta calitate și unul de o calitate mai inferioară dar, există câțiva factori generali pe care trebuie să-i luați în considerare.

Calitatea materialului

Materialul din care sutienul este realizat contează foarte mult deoarece, în cazul în care materialul nu este foarte confortabil, după o perioadă mai îndelungată de utilizare a unui sutien sport se poate să experimentați diverse tipuri de disconfort.

Este foarte important ca sutienul sport să fie făcut dintr-un material asemănător cu cel întâlnit într-un sutien cu armătură prin care pielea poate să respire, astfel încât în urmă efortului fizic, căldura și umiditatea să poată fi eliminate. De altfel, este esențial că materialul să fie fin, prevenind iritațiile dar în același timp fix, pentru a asigura un nivel de susținere cât mai ridicat.

Construcția sutienului

Un sutien sport de calitate poate să fie identificat foarte ușor, acesta fiind construit într-un mod relativ diferit de către celelalte sutiene. Sutienul sport ideal are un top mai înalt care ajută la menținerea mai ridicată a sânilor, oferind o susținere mai bună, fără limitări.

Citeste si:  7 elemente ce trebuie verificate inainte de inchirierea unei masini in Otopeni

Bretelele sutienului sunt un alt factor care joacă un rol important în confortul pe care îl veți resimți în urmă utilizării unui sutien sport. Pentru sport, acestea trebuie să fie mai largi și realizate dintr-un material confortabil, precum cele întâlnite într-un sutien fără armătură,  pentru a asigura o susținere mai înalta. De altfel, cupele sutienului trebuie să fie realizate dintr-un material ferm pentru a asigura confort, și a elimina riscul de iritații în cadrul activității fizice.

Perechea perfectă pentru sutienul sport

Chiar dacă sutienul sport este foarte important pentru a avea o experiență atletică cât mai bună, mai sunt și alte elemente vestimentare menite special pentru o activitate fizică mai intensă.

Perechea perfectă pentru sutienul sport este chilotul sport, acesta având un scop comun cu sutienul, fiind menit să ofere suport pentru o activitate fizică mai productivă dar, în același timp un confort ridicat, chiar și în urmă practicării unui sport pentru o perioada mai îndelungată de timp.

Acest chilot sport trebuie să fie construit dintr-un material prin care pielea poate să respire, astfel scăzând umezeală și evitând potențialele iritații și infecții care ar putea să apară în urmă unei activități fizice mai intense. De altfel, este important ca acest tip de chilot să acopere mai multă piele, deoarece altfel s-ar putea să lase urme pe corp în urmă activității fizice.

Concluzie

Deoarece după cum am menționat mai sus, deținerea unui sutien sport este foarte importantă deoarece fără un astfel de sutien special țesutul sânilor și ligamentele ar putea să-și piardă din elasticitate, afectând aspectul estetic al bustului.

Aceste sutiene sport au multe beneficii, pe lângă asigurarea unei activități fizice productive și sănătoase, acestea au posibilitatea și de a elimina riscul de iritații, oferind un confort general mai înalt chiar și în cadrul unei activități fizice mai intense.

Achiziționarea sutienului sport perfect este un pas foarte important. Chiar dacă numărul sutienelor sport de pe piață este foarte ridicat, fiind dificilă alegerea sutienului perfect, dacă țineți minte factorii menționați mai sus, succesul în cadrul cumpărăturilor va este garantat.

Acest tip de sutien este cel mai important element vestimentar pentru sport, utilizarea sa având un efect pozitiv nu numai asupra activității fizice, dar și asupra vieții voastre la nivel general.