Cum să alegi un credit online avantajos

image001Din mai multe motive motive se întâmplă să ajungem să ne împrumutăm, și nu este nimic greșit în asta. Multi dintre noi avem nevoie de un mic sprijin financiar din când în când. În situațiile când avem nevoie de bani urgent, cea mai la îndemână soluție poate fi un credit online nebancar, care se obține extrem de rapid și ușor. Solicitarea creditului durează doar câteva minute iar cererea este deseori evaluată în aceași zi, banii find de regulă transferați în mai puțin de 24 de ore.

Piața de creditare nebancară din România se află în continuă dezvoltare, numărul instituțiilor financiare nebancare (IFN) ajungând la peste 160 anul acesta. Fiecare IFN vine cu propria ofertă pentru a atrage clienți noi. Când vine vorba de credite online, compararea și identificarea celor mai avantajoase oferte este mult mai rapidă și ușoară,  în special datorită instrumentelor de comparare. Un astfel de instrument este și Moneezy.com – o platformă internațională de comparare a creditelor online, acum disponibilă și în România. Moneezy este foarte ușor de utilizat, foarte rapidă și … gratuită. Pentru a obține lista personalizată de oferte de credit trebuie doar să introduceți suma de bani dorită și perioada de creditare și să selectați tipul de credit (linie de credit, credit până la salariu, etc.). În doar câteva secunde lista va fi generată de Moneezy, iar dvs. puteți începe să comparați. Cele mai relevante criterii de comparare sunt:

  • Dobânda: IFN-urile percep de regulă dobândă pe zi (între 0.25% – 2% pe zi)
  • Dobânda anuală efectivă (DAE): reprezintă costul total al unui credit, pe o perioadă de 12 luni. Aceasta include dobânda totală, plus toate taxele și comisionele percepute de creditor.
  • Dobânda penalizatoare: întotdeauna verificați care este valoare dobânzii penalizatoare, în cazul în care nu reușiți să achitați creditul în termenul agreat, este bine să aveți o imagine clară asupra consecințelor.
  • Valoarea totală a creditului: pe Moneezy acest lucru poate fi văzut în exemplul prezentat, dacă doriți să știți valoarea totală exact pentru suma selectată de dvs. trebuie doar să apăsați pe butonul „Aplică aici” și veți fi redirecționat câtre pagina creditorului. Apăsarea pe butonul „Aplică aici” nu implică niciun fel de obligativitate față de creditor.
Citeste si:  5 lucuri surprinzatoare si benefice pentru bunastarea cuplului tau

Dacă o să comparați creditele pe baza acestor 4 criterii, creditele performante, avantajoase vor ieși imediat in evidență.  Folosirea unui unui instrument de comparare precum Moneezy aduce multe beneficii, însă cel mai mare, este faptul că obțineți o bună imagine de ansamblu asupra ofertelor și puteți lua o decizie informată.