Ce trebuie sa stii atunci cand tii un regim

Sa apelezi la un regim drastic atunci cand vrei sa ajungi la o greutate ideala reprezinta o greseala grava. Si totusi, multa lume o face. Dar un regim drastic reprezinta un real pericol pentru sanatate, pe termen scurt sau mediu.

Citind acest articol vei afla care sunt cele mai bune sfaturi de care sa tii cont atunci cand vrei sa tii un regim alimentar echilibrat. Care sunt deci principalii factori de care sa tii cont atunci cand esti la regim?

Trebuie sa stii ca grasimile nu reprezinta mereu sau neaparat o problema. La fel cum exista glucide rele, exista si grasimi bune si altele care sunt prejudiciabile pentru sanatate.

Grasimile bune sunt cele care vor permite organismului sa functioneze corect. In plus, vor permite eliminarea de grasimi rele. Sunt atat de importante, incat sistemul nervos contine o cantitate enorma din ele.

Creierul are deci nevoie de un aport imediat de grasimi sanatoase. Daca exista un deficit, creierul nu va functiona asa cum trebuie si intreg organismul va avea de suferit. Un regim alimentar sanatos trebuie deci sa contina grasimi santoase.

Controleaza consumul de calorii. Controlarea caloriilor reprezinta un lucru esential atat pentru un regim alimentar sanatos cat si pentru a slabi. Asta nu inseamna insa ca trebuie sa numeri caloriile una cate una, ci sa tii un fel de raport intre caloriile consumate si cele « arse ». ai nevoie de un echilibru intre proteine, grasimi sanatoase si glucide,  nu uita asta.

Citeste si:  4 sfaturi competente pentru un corp perfect!

Bea cat mai multa apa. Apa te ajuta sa slabesti deoarece asigura o senzatie de satietate. Dar ar trebui sa bei cate un pahar de apa tot la 15 – 20 de minute si inainte de fiecare masa. Apa va hidrata corpul si va diminua senzatia de foame. Consumul mare de apa permite limitarea consumului de alimente.