Inel de logodna cu diamant alb sau cu diamant negru? Care ar fi mai bun?

1a-900x900Desi diamantele negre sunt tot mai populare, inca apare intrebarea daca aceste pietre pretioase sunt diamante adevarate. Pe scurt: Da, sunt reale! Si, la fel ca pentru orice alt tip de diamant, trebuie sa verifici cu atentie calitatea pentru a intelege mai bine valoarea diamantelor negre. Printre altele, diamantele pot fi caracterizate in functie de culoarea lor. Pe diagrama de culoare GIA, diamantele sunt notate cu D atunci cand sunt incolore si cu Z cand au o usoara tenta galbuie. In general, de fiecare data cand vorbim despre diamante, ne gandim la diamante incolore (zise si albe) sau usor colorate, variind de la D la J. Cu toate acestea, in lumea diamantelor exista o raritate chiar mai mare decat diamantele incolore: diamantele negre. La fel ca si diamantele rosii, roz, verzi, galbene si, desigur, albe, diamantele negre sunt adesea folosite pentru inele de logodna. Dar cum difera diamantele negre de diamantele albe? Sa aruncam o privire asupra diferentelor dintre diamantele albe si cele negre in ceea ce priveste structura, culoarea, claritatea si preturile.

Structura:

Formarea culorii negre a diamantelor este cauzata de incluziunile de grafit. Se spune ca unele diamante negre sunt cazute pe Pamant ca meteoriti. Iata, de pilda, Inelul de Logodna din Aur cu Diamant Negru Patrat de la magazinul de bijuterii Valmand. Diamantul negru al acestui inel nu este transparent si nu prezinta o stralucire puternica, dar este, cu toate acestea, foarte impresionant. Exista, de asemenea, diamante negre care pot prezenta incluziuni albe sau gri, insa acestea sunt foarte rare. Datorita structurii de cristal, diamantele negre, de fapt, absorb cea mai mare parte de lumina care intra in ele. Intrucat diamantele incolore, cele zise diamante albe, cum este, de exemplu, cel din Inelul din Aur cu Diamant, tot de la magazinul Valmand, reflecta lumina care intra in diamant, acestea sunt foarte stralucitoare si fascinante, stralucirea depinzand in mare mare masura de calitatea taieturii.

Citeste si:  Ce piatră naturală alegeţi pentru decorarea interioară?

Culoarea:

Diferenta de culoare la diamante este evidenta. Cu toate acestea, trebuie sa intelegem ca doar pentru ca diamantele negre sunt negre la culoare, nu inseamna ca ele au o calitate scazuta. Ele sunt diamante reale, care au o structura cristalina unica. Datorita acestui fapt, sistemele de clasificare conventionale care sunt utilizate pentru gradarea diamantelor albe nu pot fi aplicate si pentru diamantele negre. Acest lucru este valabil, de asemenea, pentru diamantele albastre, portocalii sau galbene.

Claritatea:

Multi oameni cred ca diamantele negre sunt diamante care au o claritate foarte scazuta. Nu este adevarat. Culoarea neagra a diamantului nu se datoreaza claritatii scazute si, chiar daca claritatea unui diamant negru este, de obicei, de grad mic, trebuie sa intelegem ca notele de clairtate care sunt atribuite diamantelor albe nu se aplica in cazul clasificarii diamantelor negre.

Pretul:

In general, preturile diamantelor negre sunt mai mici decat cele ale diamantelor albe. Acest lucru se datoreaza faptului ca diamantele negre nu sunt atat de populare ca si diamantele albe. In cazul in care esti interesat sa cumperi un diamant negru sau de orice alta culoare, cere, mai bine, sfatul unui bijutier profesionist. El va sti sa iti spuna care este pretul corect al pietrei pretioase alese, in functie de claritate, greutate si taietura.

Citeste si:  5 lucuri surprinzatoare si benefice pentru bunastarea cuplului tau

Salvează