Foarte multi oameni folosesc zaharul alb in alimentatie deoarece poate indulci alimentele sau bauturile si le pune cel mai bine savoare in evidenta. Dar, zaharul alb contine calorii, nu are fibre sau proteine si poate ridica glicemia, punand probleme pe termen lung in ceea ce priveste sanatatea.
Iata deci cu ce se poate inlocui zaharul alb.
Cu ce poti inlocui zaharul alb in alimentatie?
Mierea. Mierea este dulce si are o multime de beneficii pentru sanatate. Mierea nu contine atat de multe calorii ca si zaharul, dar contine fructoza si glucoza, asta insemnand ca diabeticii trebuie sa aibă grija la consumul sau.
Siropul de artar este bogat in antioxidanti. Este foarte dulce deci trebuie sa fie consumat cu moderatie. Dar contine si nutrienti benefici precum antioxidanti, calciu, fier sau potasiu printre altele.
Piureul de mere sau compotul de fructe fara zahar. Mamele care se intreaba cu ce sa inlocuiasca zaharul din meniul copilasilor lor, vor fi incantate sa afle ca piureul de mere este cea mai buna alegere. Copiii vor consuma astfel mai putin zahar, dar mai multe fibre. Cu vitamine si minerale bonus.
Melasa, mai putin dulce, dar mai sanatoasa. Melasa contine fier, calciu si vitamine. Are si o savoare speciala de caramel care poate completa aromele unor produse de patiserie.
Zaharul casonada. Zaharul brun de trestie este un tip de zahar care nu a fost rafinat ca si cel alb. Continue deci mai multe vitamine fata de omologul sau rafinat. Dar, trebuie sa fii atent, deoarece glucoza, fructoza si zaharoza sunt prezente. Astfel ca, va trebui sa fie consumat cu moderatie.
Diabeticii pot inlocui zaharul cu substituti care contin calorii, dar care nu ridica nivelul de glicemie. Adica xylitol, sorbitol sau maltitol. Cei care nu au niciun efect asupra glicemiei si care nu au o valoare calorica sunt stevia, zaharina sau sucraloza.
Sursa: https://www.femmeactuelle.fr/cuisine/guides-cuisine/comment-remplacer-sucre-blanc-43221-2051160