Google Docs se doteaza cu un corector gramatical bzat pe Inteligenta Artificiala

Google a anuntat recent o serie de updates, cand s-a tinuta conferinta Gogle Cloud Next ’18. Printre ele si un program sau instrument bazat pe Inteligenta Artificiala care te va ajuta sa corectezi mai usor si mai repede greselile din Google Docs.

Deci daca iti este greu sa scrii fara greseli in Google Docs, ai noroc, in sfarsit. Gooogle tocmai a lansat pe piata Grammar Suggestions, un corector gramatical bazat pe Inteligenta Artificiala, in Google Docs. Un nou instrument care va detecta cele mai simple greseli gramaticale dar si problemele legate de structura frazei. In acest sens, se va servi de traducerea automata. Va functiona deci cu aceeasi tehnologie cu care functioneaza si Google Translate, doar ca de data aceasta va « traduce » un paragraf scris gresit intr-unul scris corect. Mai ales din punct de vedere gramatical.

Firma americana a asigurat printre altele lumea de faptul ca aceasta noua functie se va ameliora cu timpul, cu scopul de a detecta si corecta chiar si cele mai complexe probleme gramaticale. Pentru moment, este disponibila doar pentru utilizatorii de G Suite dar mai tarziu va putea fi folosita de toata lumea.

 

Inca nu s-au precizat insa limbile suportate deci trebuie sa presupunem ca functioneaza deocamdata doar cu engleza.

Citeste si:  Ce poți să joci pe casinoul online Betfair

In timpul conferintei, Google a mai anuntat ca functionalitatea de raspuns inteligent, Smart Reply, va fi de acum disponibila si pe Hangouts Chats, pe langa Gmail. Deci vei reusi sa raspunzi direct la mesaje, alegand sugestii de raspunsusi scurte.

Functionalitatea Smart Compose va fi si ea pusa la dizpozitia serviciului de e-mail Gmail, pentru utilizatorii de G Suite. Deci acestia vor reusi sa scrie e-mailuri mult mai repede cu ajutorul unor cuvinte ce le vor fi sugerate pe masura ce isi vor compune mesajele.