Google testeaza dark mode pe motorul sau de cautare pe PC

Google a inceput sa testeze dark mode pe motorul sau de cautare in randul unor utilizatori. O optiune care ar aparea pentru prima data pentru un navigator PC.

De mai bine de doi ani, Google a lansat un “santier” de amploare in ceea ce priveste diferitele servicii oferite. Pentru a le permite utilizatorilor sa fie mai putin afectati de ecranul in fata caruia isi petrec o mare parte din timp, compania a testat dark mode pentru o mare parte din site-urile detinute si aplicatii. Este vorba despre Google Drive in special dar si de YouTube, Google Maps, Google Messages sau Gmail.

Google nu a reusit sa propuna aceasta functie pentru motorul sau de cautare. Insa, cat de curand acest lucru va fi posibil conform 9to5 Google. In aceasta sambata, site-ul specializat in actualitatile oferite de firma si-a anuntat cititorii ca Google a lansat un test A/B in randul unui numar destul de mare de utilizatori pentru a reusi sa ofere dark mode si in cazul lui Google.com.

Acest test vizeaza astfel sa le permita internautilor sa treaca paginile rezultatelor obtinute pe un fond gri inchis in loc de alb. Fondul alb trece la gri inchis care corespunde aplicatiilor mobile. Logo-ul Google este mai degraba alb decat multicolor – chiar daca icoana microfonului ramane neschimbata de mai multa vreme- in timp ce linia gri a campului de cautare este inversata.

Citeste si:  De ce sa alegi un Chromebook?

Nu avem detalii de genul daca utilizatorii vor putea modifica manual tema – luminoasa sau intunecata – sau daca motorul de cautare se adapteaza automat temei sistemului de exploatare. Nu este pentru prima data cand Google permite descoperirea unei teme sumbre a motorului sau de cautare, firma propusese deja un flag in luna mai pe navigatorul sau Chrome pentru a le propune utilizatorilor sa isi modifice tema. Aceasta functionalitate este inca in faza de test in randul utilizatorilor. In functie de rezultate, Google ar putea instala dark mode pe motorul sau de cautare in urmatoarele luni.