Simptome hepatita

 Simptome hepatitaHepatita este o afectiune a ficatului, si pentru a o intelege trebuie sa sa fim informati despre cum funcioneaza acest organ esential vietii. Trebuie precizat faptul ca 25 % din volumul sangelui din organism trece prin ficat in fiecare minut. Simptomele hepatitei, pe care le vom prezenta mai jos, nu sunt intotdeauna suficiente pentru a pune un diagnostic. Asadar, medicul va avea nevoie de mai multe date si teste pentru a detecta prezenta hepatitei.

 

Indiferent de tipul de hepatita, simptomele sunt in general aceleasi. De exemplu o persoana cu hepatita A poate prezenta aceleasi semne precum o persoana cu hepatita C. Pentru a afla tipul de hepatita al unui pacient, medicul va face un test de sange.

Medicii pot preciza cele mai frecvente simptome ale hepatitei, insa ele nu se prezinta la fel pentru toti pacientii. Sunt persoane care nu prezinta nici un fel de semn in caz de hepatita acuta virala.

Unul din simptomele hepatitei poate fi un ficat marit si medicul poate constata asta in urma unui examen fizic. In urma acestui consult se va cere un test de sange. Diagnosticul de hepatita este pus in urma unei combinatii de teste, sau a radiografiei si ecografiei.

Semnele si simptomele care pot aparea in cazul hepatitei A si B sunt durerile musculare si articulare, febra, oboseala, eruptii cutanate, urina inchisa la culoare, greturi, lipsa apetitului si scaun decolorat.

Citeste si:  Remediul durerilor de spate

Unele hepatite virale trec fara a fi depistate. Hepatita este de obicei o boala care se vindeca spontat sau intr-o luna doua. Rareori se intampla ca pacientul sa ajunga la ciroza. In hepatitele grave se pot intalni simptome precum confuzie mintala, encefalopatie, hemoragii, dar aceste semne apar foarte rar.