Cum schimbă tehnologia lumea jocurilor

florian-olivo-Mf23RF8xArY-unsplashIndustria jocurilor este un domeniu în plină expansiune. Odată ce tehnologia a fost introdusă în acest sector lucrurile au evoluat într-un ritm accentuat. De la felul în care jocurile pot fi jucate în prezent până la interacțiunea dintre jucători, toți acești factori au fost transformați considerabil. În ultimii ani tehnologia a apropiat foarte mult lumea jocurilor de cea a realității de toate zilele. Utilizatorii au parte de experiențe la care nici măcar nu s-ar fi așteptat. Iată cum schimbă tehnologia lumea jocurilor și ce ne rezervă viitorul în acest domeniu.

Să jucăm un joc

Există multiple motive și beneficii pentru care lumea alege să joace jocuri. În primul rând, acestea ne ajută să ne desprindem de viața cotidiană și să ne concentrăm atenția asupra altor lucruri. De asemenea, jocurile și practicarea activităților cognitive ne cresc nivelul de serotonină, hormonul fericirii.

Odată cu dezvoltarea tehnologiei, senzația de bucurie provocată de jocuri a crescut considerabil. Aceste lucruri se datorează în special creativității, a graficilor desprinse din alte lumi și a stimulilor auditivi pe care jucătorii îi percep.

Experiență la un alt nivel

Să ne imaginăm că jucăm un joc care ne permite să ne personalizăm opțiunile și să adăugăm diverse caracteristici pe parcursul acestuia. Acest scenariu nu are limite dacă ne gândim la el. Există deja experiențe similare în mediul online.

Citeste si:  CES 2019 – HP, Acer si Asus isi dezvaluie noile laptopuri

Putem juca jocuri în care alți jucători ni se pot alătura fie pentru a forma o echipă fie pentru a lupta împotriva noastră. Cu toate acestea, acest tip de experiență pare puțin învechită. În zilele noastre ne putem pune un accesoriu format din ochelari și căști pentru a ne bucura de jocuri cu realitate virtuală de la noi din sufragerie. Fie că jucăm sloturi online, Starwars sau acel joc cu rechini pentru a ne pune mintea și corpul „în joc”, vor experimenta o realitate diferită de ceea ce cunoaștem.

Realitatea augmentată

mika-baumeister-aEKwSdX5pJU-unsplash

În urmă cu câțiva ani toată lumea a văzut această tehnologie în acțiune. Conceptul a fost adus în fața publicului prin intermediul jocului Pokemon Go, o adevărată frenezie.

În ciuda popularității de care s-a bucurat, acest lucru nu a durat prea mult. Având în vedere nevoia de nou din domeniul jocurilor, sigur nu va trece prea mult timp până când vom avea la dispoziție alte versiuni ale acestui joc de care să ne bucurăm.

Evenimentele virtuale, experiențele în care avem de căutat o comoară sau un parc de distracții interactiv sunt toate idei interesate care ar putea fi puse în practică în cel mai scurt timp. Ce înseamnă acest lucru? Ei bine, dezvoltatorii vor trebui să-și pună mintea la contribuție pentru a scoate pe piață un joc unic bazat pe o tehnologie pe care lumea este curioasă să o descopere.

Citeste si:  Telefonul Huawei Pro 20, o noua inovatie a camerei foto

Control vocal

O altă dezvoltare tehnologică la mare căutare în zilele noastre. Având în vedere numărul mare de dispozitive care integrează cu succes acest concept, lumea s-a obișnuit într-un timp foarte scurt cu el.

Au existat chiar și până în momentul de față jocuri controlate prin intermediul vocii. Toată lumea își amintește de jocul cu pisica. În timp ce acesta era un joc destul de simplist, opțiunile pe care jucătorii le au la dispoziție în zilele noastre îmbină mai multe tehnologii.

Dacă ar fi să ne gândim la ce ne rezervă viitorul din acest punct de vedere am putea să ne întrebăm dacă la un moment dat discuțiile cu personajele jucate vor fi o posibilitate. Multe jocuri oferă opțiunea de a interacționa cu alți jucători în timp real, chiar și prin control vocal, dar această opțiune pare deja una fantezistă. Rămâne de văzut dacă în câțiva ani vom putea juca FIFA și îl vom putea lua la întrebări pe jucătorul care a ratat un gol important.

Jocuri portabile

Aici nu ne referim neapărat la jocurile disponibile pe telefon sau alte dispozitive mobile. Era în care lumea nu pleca de acasă fără consola Nintendo a cam apus. Acum lumea se așteaptă să poată avea parte de un joc chiar și fără a lua în oraș diverse accesorii.

Citeste si:  Cum sa actualizam driverele

O opțiune interesantă ar fi un portal care ne poartă pe alte tărâmuri și ne oferă o experiență vizuală similară celei 3D. Este nevoie de inovație pentru a duce lumea jocurilor la un alt nivel. Acest lucru nu este imposibil, având în vedere viteza cu care tehnologia se dezvoltă. Tot ce trebuie este o minte inventivă și câteva teste.

În concluzie, lumea jocurilor nu pare să fi ajuns la un punct de cotitură. Fiind un domeniu în continuă creștere și expansiune, este posibil să fim surprinși în anii ce urmează.