Acest tip de inteligenta artificiala iti va deschide ochii la propriu

Cercetatorii de la Facebook sunt pe cale sa dezvolte un program care va fi Capabil sa deschida ochii inchisi ai unei persoane fotografiate, cu un nivel foarrte ridicat de realism.

Facebook vrea sa te faca sa iti descizi ochii. Si de data aceasta la propriu, nu la figurat. Iar aici nu este vorba despre protejarea datelor tale personale, ci despre pozele tale. Celebra retea sociala face cercetari pentru a imbina inteligenta artificiala cu ‘in –painting’, reconstrucita imaginilor deteriorate sau modificarea zonelor localizate.

A detaliat astfel intr-un raport dezvoltarea unui program de retusare fotografica foarre intelligent, care va corecta local cliseele obtinute la cel mai inalt grad de realism.

Scopul sau- sa fie capabila sa deschida in mod artifcial ochii unei persoane in poze.

Ochii reprezinta cea mai complexa parte a corpului de reprezentat din cauza detaliilor sale fine si a marii sale mobilitati. Facebook explica astfel ca de acum inainte va fi o retea capabila sa modifice o poza ratata in care o persoana a inchis ochii.

Facebook va utiliza astfel o retea antagonista generatica, adica « generative adversial network” in engleza. Si chiar daca dezvoltarea acestui tip de program este una foarte complexa, in realitate, principiul sau este unul foarte simplu.

Doua retele sunt plasate astfel fata in fata, in competitie. Este vorba despre prima, numita “generator”, care propune o imagine si a doua, numita «  discriminater », care incearca sa vada daca aceasta este reala sau este vorba despre opera oponentului.

Citeste si:  Microsoft poate aduce Netflix in 4K pentru browserele Chromium precum Chrome si Opera

Rezultatul este unul foarte realist. Au fost realizate o multime de teste pentru a se determina daca pozele sunt realiste sau nu si anchetele nu au stiut sa determine daca pozele au fost trucate sau nu. Deci acest tip de inteligenta artificiala isi va putea face aparitia pe Facebook sau pe Instragram. Utilizatorul va putea astfel sa modifice pozele pe care le considera nereusite din cauza faptului ca a inchis ochii.