Cum alegi un espressor bun?

Cel-mai-bun-espressor-de-cafeaMajoritatea oamenilor iubesc o cafea savuroasa de care sa se bucure dimineata de dimineata. Exista o multime de modalitati prin care se poate prepara o cafea: la ibric, cu ajutorul unui filtru special, prin simpla dizolvare a unei cafele solubile sau cu ajutorul unui espressor.

Conform majoritatii parerilor, cea mai buna cafea este preparata la espressor, deoarece acest aparat evidentiaza gustul cafelei si pastreaza toate substantele sanatoase ale acesteia.

Cei care isi doresc un espressor pentru acasa, trebuie sa acorde putina atentie micilor detalii atunci cand il achizitioneaza. Cel mai bun espressor este cel care poate face rapid cafeaua dorita, pastrandu-i toate proprietatile.

Care sunt criterii de alegere a celui mai bun espressor?

Pentru a putea achizitiona cel mai bun espressor, trebuie sa se cunoasca modul in care acesta functioneaza. Un espresso de buna calitate se obtine prin trecerea apei la temperatura ridicata printr-o masa de cafea, intr-un timp foarte scurt. Unul dintre secretele obtinerii licorii perfecte este presiunea ridicata, care poate sa fie intre 8 si 10 bari.

Exista si alte detalii care conteaza, cum ar fi prospetimea cafelei, modul in care este rasnita sau alte performante pe care le are aparatul.

Dat fiind faptul ca un espressor este folosit in fiecare zi, este bine sa se tina cont chiar si de cele mai mici detalii, printre care se numara si urmatoarele:

Citeste si:  Cum sa iti intretii electrocasnicele

1. Modul in care functioneaza espressorul. Un espresso bun se poate prepara la un aparat manual, automat sau semiautomat. Toate se pot dovedi eficiente, insa variantele manuale si semiautomate necesita ceva munca: trebuie sa se verifice daca este suficienta apa, sa se controleze manual presiunea apei si sa se opreasca aparatul atunci cand ceasca este plina.
Espressoarele automate, in schimb (sau cele super-automate, care vin cu rasnita inclusa), fac absolut totul in regim propriu si pot chiar sa fie programate. In felul acesta, in fiecare dimineata cafeaua este gata preparata, dupa preferinta persoanei care o bea.

2. Functiile integrate. Un espressor de buna calitate poate sa fie dotat cu functii de autocuratare, cu dispozitive de scurgere ajustabile, cu sisteme anticalcar care detartreaza aparatul ori de cate ori este nevoie sau cu suprafete incalzite pentru cesti.

3. Puterea si presiunea espressorului. Cunoscatorii spun ca presiunea optima pentru espressor este de 8-9 bari. Presiunea ce poate fi regasita la espressoarele de pe piata poate sa ajunga chiar si la 15 bari, insa. De asemenea, conteaza foarte mult puterea, care poate sa oscileze intre 1450 W si 1850 W. In functie de aceste detalii poate fi influentata rapiditatea cu care se prepara un espressor si gustul cafelei.

Citeste si:  Display-uri laptop Dell - preturi imbatabile

4. Capacitatea. Este un aspect care tine strict de numarul de cafele preparate intr-o zi. Pentru acasa nu este nevoie de un rezervor cu capacitate foarte mare, deoarece sunt preparate doar 2, 4 cafele in fiecare zi. Pentru un spatiu de birou insa, capacitatea trebuie sa fie de minim 1 litru, deoarece vor fi preparate mult mai multe cafele. Anumite espressoare au inclusiv capacitatea de a prepara 2 bauturi in acelasi timp.

5. Modul in care se face umplerea cu cafea. Exista espressoare cu rasnita integrata, espressoare in care se introduce cafea gata macinata sau espressoare cu capsule sau PAD-uri. Pentru ultimele optiuni, este bine sa se opteze intotdeauna pentru un model produs de un nume cunoscut din industrie, deoarece optiunile de capsule sunt mai numeroase.

6. Dimensiuni si aspect. Conteaza foarte mult si spatiul pe care il ocupa espressorul. Majoritatea produselor de acest fel nu depasesc 30 de centimetri in dimensiunile laturilor si au pana in 10 kg. Totusi, exista si espressoare mai mari, ce depasesc 10 kg si 45 de cm in laturi. Tocmai de aceea, este bine sa se masoare cu atentie spatiul dedicat acestui obiect.
In ceea ce priveste aspectul, tine strict de preferintele personale. Pe piata exista variante colorate in mai toate culorile posibile si exista solutii care se incadreaza atat in stilul de amenajare modern, cat si in stilul clasic, scandinav, industrial, etc.

Citeste si:  Cum aleg cea mai buna masina de facut paine in 2018?

Cu siguranta, prezenta unui espressor acasa sau la birou reprezinta o varianta optima prin care se poate obtine cafeaua delicioasa din fiecare dimineata. Dat fiind faptul ca majoritatea oamenilor beau cel putin o cafea pe zi, acest produs merita toata atentia si merita o investitie destul de serioasa.