Cum să alegeţi o cameră IP

e-camerePrimul lucru de care ar trebui să fii conştient înainte de a cumpăra o camera Dahua IP este tipul de conexiune pe care îl foloseşte pentru a funcţiona. În primul rând, pentru pornire, acestea trebuie întotdeauna poziţionate lângă o priză electrică sau, dacă acest lucru nu este posibil, trebuie să obţineţi un cablu prelungitor care să ajungă acolo unde doriţi să-l amplasaţi. A doua conexiune este cea care va transmite semnalul video. De obicei, cele mai avansate modele tehnologice utilizează supraveghere video ip wireless (fără fir).

Ce calitate trebuie să aibă imaginea pentru a fi acceptabilă?

Înainte de a efectua achiziţia, ar fi o idee bună să verificaţi rezoluţia imaginii. În primul rând, trebuie clarificat faptul că imaginile acestora sunt transmise prin reţeaua dvs. de internet. Deci, cu cât este mai bună calitatea imaginii, cu atât este mai rapid să vă recomandăm conectarea la domiciliu. Dacă nu doriţi să vedeţi imagini perfecte, dar la un cadru pe minut, dacă aveţi o conexiune lentă şi instabilă, vă recomand o rezoluţie nu prea mare.

O rezoluţie bună care nu necesită o conexiune foarte rapidă este clasică 640 x 480. Sub acest prag (de exemplu 320 x 240) imaginile pot fi excesiv de granulate şi pixelate. Cu siguranţă depinde şi de dispozitivul pe care sunt afişate aceste imagini: computer, tableta sau smartphone? În funcţie de rezoluţia ecranului, imaginile pot fi mai mult sau mai puţin clare, chiar şi în cazul unei camere 640 x 480.

Citeste si:  Cum aleg cea mai buna masina de facut paine in 2018?

Avantajele digitalului

Camerele IP Dahua au suferit o expansiune enormă de-a lungul câtorva ani, deoarece tehnologia lor digitală are, de asemenea, numeroase avantaje, să vedem pe cineva împreună:

  • Costuri reduse: sistemele de supraveghere video ip digitale sunt mult mai ieftine decât sistemele cu tehnologie analogică. Costul total, inclusiv instalarea, cameră, cablarea de monitorizare, componentele de stocare şi întreţinerea sunt mult mai ieftine decât sistemele analogice tradiţionale.
  • Consum redus: număr mai mic şi impact vizual mai mic, duc la un cost energetic mai mic. Economiile în termeni de energie consumată pentru utilizarea acestor dispozitive sunt semnificativ mai mici decât o infrastructură care necesită mai multe dispozitive conectate la electricitate.
  • Rezoluţie înaltă: aceasta este, de asemenea, direct legată de economisirea energiei. Având un produs cu un unghi larg de vizualizare, care poate acoperi gama de patru produse, cu o redare superioară a imaginii, nu numai că ne garantează o imagine mai clară şi mai completă, dar folosind mai puţine camere, consumă şi mai puţină energie.
  • Control de la distanţa: prin browsere sau aplicaţii dedicate este posibil să vă controlaţi de la distanţă camerele şi să faceţi toate modificările pe care le dorim la setări. Sistemele digitale pentru supravegherea video ip sunt concepute din punct de vedere al software-ului şi nu al hardware-ului, din acest motiv foarte des o actualizare a software-ului, chiar şi de la distanţă, este suficientă pentru a îmbunătăţi performanţă.
  • Siguranţă: în sistemele analogice imaginile circulă prin cabluri coaxiale normale. Acestea nu sunt protejate în niciun fel, deci ar fi suficient să conectaţi un monitor la cablu pentru a vizualiza imaginile transmise. La fel nu se întâmplă şi pentru camerele ip. Sistemele digitale pot fi protejate prin parole, care pot împărţi şi sarcinile, de exemplu supravegherea video IP pentru un anumit tip de utilizator şi configuraţia pentru administratorii de sistem.