Cele mai frecvente simptome ale defectării frigiderelor

davAparatul frigorific este un produs electrocasnic de bază în orice locuință. Se poate spune că, în lumea modernă, nu ne putem imagina viața fără un astfel de „răcitor electric automat” – așa cum se numea acest aparat în momentul în care a fost inventat, revoluționând modul în care oamenii își păstrează alimentele acasă, precum și în magazine și HoReCa.

În cele mai multe gospodării există cel puțin un aparat frigorific – frigider sau combină frigorifică. Mulți români au chiar și o ladă frigorifică, pentru a depozita mai multă mâncare congelată. Din diverse motive, defecțiunile la astfel de aparate sunt iminente. De obicei, problemele apar după ieșirea din perioada de garanție, care la aceste electrocasnice este de 2 – 6 ani, în funcție de producător.

Trebuie subliniat faptul că, în garanție și post garanție, foarte multe probleme apar din vina utilizatorului, din neglijența acestuia în utilizare. Nu întâmplător, sintagme precum reparatii frigidere Hotpoint Ariston, Whirlpool, Samsung, LG, Arctic și orice alte mărci apar des între căutările online. Oricât de performante și de înaltă calitate ar fi produsele, din diverse motive apare necesitatea de apelare la servicii de reparații frigidere.

Printre cele mai frecvente simptome ale defectării frigiderelor se remarcă cele care pun probleme majore de funcționare pentru utilizator. De exemplu, situația în care frigiderul pare că funcționează, dar nu mai răcește. În alt caz, se poate ca frigiderul să nu răcească, dar congelatorul să funcționeze normal. Un alt exemplu: frigiderul se aude funcționând pentru câteva secunde, după care se oprește. În unele situații, lumina în frigider poate să se aprindă, dar totuși frigiderul să nu asigure răcirea.

Citeste si:  Samsung va lansa frigidere cu purificator de apa incorporat

Există și momente în care aparatul începe să se dezghețe, se adună apă în compartimentul de legume din frigider, se formează un strat gros de gheață pe peretele din spate sau se observă apă care curge de pe tavanul frigiderului, în interior, la frigidere nofrost. Atenție, o problemă este și dacă frigiderul funcționează timp îndelungat fără să se mai oprească – se poate observa sunetul specific al funcționării.

Cu cât frigiderul înglobează tehnologie mai performantă, cu atât există mai multe elemente ce pot prezenta defecțiuni. Poți să apelezi la reparatii frigidere sector 4 Bucuresti sau alte localități, după caz, dacă nu se mai aprinde display-ul panoului de comandă, dacă există led-uri de avertizare aprinse și congelatorul nu mai răcește ori dacă se observă apă pe jos, cugând din frigider.

În cazul frigiderelor tip no frost, un semnal de alarmă poate fi gheața care se formează în congelator pe ultimul raft, sub ultimul sertar. Zgomotele puternice, nefirești, sunt de asemenea motiv de sunat la firmă sau specialist reparații frigidere.

Este indicat să se contacteze cât mai rapid un service frigidere sau un tehnician frigotehnist, pentru a remedia orice probleme. Dacă rezolvarea este amânată, există riscul ca alte componente mult mai costisitoare să fie afectate în timp. În foarte multe situații, reparația unui aparat frigorific post-garanție se poate realiza la costuri mici, fiind mult mai rentabilă o astfel de operațiune, în locul cumpărării unui produs electrocasnic nou, semnificativ mai scump. Un frigider bine întreținut și reparat la nevoie poate avea o durată de viață foarte lungă.