Eu monitorizez dispozitivele adolescentilor mei si ar trebui si tu

La fel ca aproape toti copiii nascuti in acest secol, ai mei sunt nativi digitali si amandoi au reusit sa-si modeleze propriile smartphone-uri odata ce au ajuns in clasa a sasea. Am fost de acord cu acest lucru, deoarece argumentele lor in favoarea dispozitivelor dedicate erau convingatoare. Daca autobuzul s-a stricat si au nevoie de mine sa ii iau? Nu ar fi placut sa aiba propriul telefon pentru a-si suna mama (care traieste in afara tarii), deci nu ar trebui sa imprumute de la altii. Ce se intampla daca exista o urgenta?

Voiau telefoane ca sa poata naviga online.

Ca orice parinte bun, am livrat primele telefoane impreuna cu avertismente puternice, sfaturi si lectii de viata castigate greu despre pericolele de utilizare necorespunzatoare. Dar mai ales existau reguli. Niciodata nu ar exista dispozitive la masa, pentru a nu deveni una dintre acele familii care sta intr-o liniste dureroasa, in timp ce fiecare membru se uita la propriul ecran. Restrictiile de continut pentru adulti vor fi implementate asa cum am considerat de cuviinta. Mai tarziu, dupa ce am descoperit ca fiica mea secretase un Chromebook contrabanda in camera ei pentru a urmari prietenii noaptea tarziu, toate dispozitivele au fost sechestrate in dormitorul principal peste noapte.

Si aceasta regula era mai presus de orice altceva: toate dispozitivele apartin mie si sotiei mele si avem dreptul sa vedem orice si totul pe ele.

Citeste si:  Cum sa alegem un ceainic electric

Exista mai multe motive pentru care monitorizarea telefonului copilului tau are sens. Acestea variaza de la relativ benigne (ar putea sa neglijeze treburile la domiciliu) pana la cele severe (ar putea trimite mesaje unui traficant de droguri). Informarea cibernetica este o preocupare particulara si este o adevarata epidemie; 42% dintre copii spun ca au fost hartuiti online, potrivit i-Safe, iar 35% au fost amenintati in mod activ. Dintre acei copii, 58% nu le spun niciodata parintilor.

In mod similar, pradatorii de copii sunt probabil o problema mai mare online decat in ​​afara. Chris Hadnagy, care a sfatuit Pentagonul in probleme de cibersecuritate, spune ca „ingrijirea online poate avea succes in mai putin de o ora.” O ora.