Cum alegi cel mai bun aparat de curatat cu aburi

Uita de detergenti! Aburi, nimic altceva…iata de ce ai nevoie pentru a elimina cvasi totalitatea murdariei si a bacteriilor de pe gresie, parchet, geamuri sau mocheta.

Cum functioneaza un aparat de curatat cu aburi?

Aparatul de curatat cu aburi este un aparat menajer care genereaza si foloseste aburi pentru a curata in mod eficient geamurile si solurile precum si diferitele echipamente ale casei precum robinetul spre exemplu.

Aparatul de curatat cu aburi este alcatuit dintr-un rezervor de apa sau o cuva, incalzit de un motor electric. Atunci cand temperatura apei din camera de incalzire permite generarea de aburi, un propulsor are sarcina de a-l trimite spre iesirea aparatului.

Aparatul de curatat pe baza de aburi confera o curatare in profunzime extrem de eficienta si elimina peste 99% din microbi si bacterii. Modul sau de functionare ne permite sa nu folosim alte produse menajere pentru curatat.

Cum alegem cel mai bun aparat de curatat cu aburi? Principalele criterii de care trebuie sa tii cont:

Autonomia aparatului. In afara de autonomia electrica a modelelor pe baterie, aparatele de curatat cu aburi sunt limitate de capacitatea rezervorului de apa, cunoscut si sub numele de cuva.

Autonomia unui astfel de aparat este de aproximativ:

– 20-30 de minute pentru o cuva de un litru;
– 2 ore pentru o cuva de 2 litri sau mai mult;

Citeste si:  Cum ne alegem masina de spalat?

Timpul de incalzire al apei. Majoritatea aparatelor de curatat cu aburi incalzesc apa in aproximativ 3 minute insa exista si unele modele care reusesc sa incalzeasca apa in doar cateva secunde. Timpul de incalzire rapid iti permite sa incepi curatenia aproape imediat. Trebuie sa astepti ca aburul sa atinga temperarura optima, pentru rezultate optime.

Rezervorul aparatului si puterea. Alte doua caracteristici importante. Capacitatea rezervorului se va alege in functie de nevoile persoanele ale fiecaruia, insa se recomanda ca aceasta sa fie de minim 0,3 litri. Puterea este masurata in watti si o gasesti pe specificatiile produsului.