Statie de calcat: ce model sa alegi in functie de nevoile tale?

Sa ai haine perfecte, fara pliuri, implica in mod obligatoriu actiunea de a calca. Cel mai frecvent aparat pe care il folosim este calcatorul. Chiar daca acesta din urma continua sa fie popular numeroase sunt persoanele care isi indreapta atentia spre o solutie mai eficienta, practica si ergonomica, statia de calcat. Mult mai eficienta si mai populara decat fierul de calcat, statia de calcat este disponibila in mai multe modele. In cele ce urmeaza iti vom spune tot ce trebuie sa stii despre acest subiect.

Diferitele tipuri de statii de calcat disponibile

Daca decizi sa achizitionezi o statie de calcat in detrimentul fierului de calcat ai cu siguranta un motiv intemeiat, chiar daca aceasta din urma este mai scumpa. Unul din cele mai importante elemente este tehnologia oferita de acest aparat electrocasnic care favorizeaza calitatea si viteza calcatului. Cu alte cuvinte, obtii productivitate daca vei opta pentru statia de calcat. Pe piata exista doua tipuri de statii de calcat:

Modele cu autonomie limitata

Aceste modele functioneaza intr-un mod cat se poate de simplu. Trebuie doar sa umpli cuva cu apa dupa care sa apesi pe buton. Lichidul se incalzeste si alimenteaza fierul de calcat. Insa, deoarece acest aparat lucreaza sub presiune, in timpul folosirii nu se poate completa apa. Din acest motiv autonomia este limitata.

Citeste si:  Un ajutor in bucatarie-slow cooker

Modele cu autonomie nelimitata

Aparatele din aceste categorie sunt compuse dintr-un rezervor racordat la o cuva sub presiune. Aceste modele se disting prin capacitatea de a se incalzi mai rapid. O alta particularitate este aceea de a putea adauga apa in timpul folosirii la nevoie.

Printre elementele de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi statia de calcat regasim talpa a carei natura va influenta greutatea aparatului dar si eficienta. Trebuie sa tinem cont si de capacitatea rezervorului, de autonomie si de debitul de aburi.

Sursa: https://www.plare.fr/la-centrale-a-vapeur-quel-modele-choisir-et-comment-proceder/