Cum sa iti intretii electrocasnicele

Cuptor cu microunde, calcator, masina de spalat rufe…inca din anii 50 electrocasnicele ne-au invadat locuintele. Insa, pentru a spori durata de viata a electrocasnicelor tale, care fara indoiala iti usureaza sarcinile in gospodarie si pentru a le optimiza performantele, urmeaza sfaturile de mai jos.

Cafetiera/Espressor. Principala cauza a defectiunii unei cafetiere se datoreaza prezentei calcarului pe suprafetele interioare si pe tevi. Compus din carbonat de calciu, calcarul se formeaza in urma unei reactii chimice, in timpul incalzirii apei la o temperatura ridicata.

Pentru a evita depunerea de calcar si pentru a pastra o presiune optima, cel mai bine este sa folosesti un filtru de apa pe robinet. Sau o carafa filtranta si sa folosesti aceasta apa pentru cafea.

Cuptorul cu microunde. Dupa fiecare utilizare in parte, trebuie sa cureti peretii cuptorului cu ajutorul unei lavete umede sau unui burete de bucatarie pentru a inlatura reziduurile care ar fi putut fi ejectate in timpul gatirii sau inclazirii. Pentru a pastra cuptorul cu microunde ca nou trebuie sa il cureti in profunzime cu ajutorul unei perii din plastic, cu cap mic pe care ai pus in prealabil otet alb. Aceasta iti va permite sa ajungi in toate colturile.

Pentru a elimina mirosurile, amesteca intr-un bol suc de lamaie cu putin apa dupa care lasa sa actioneze putin pe peretii cuptorului.

Citeste si:  Alegerea corecta a masinii de spalat

Fierul de calcat. Talpa care se lipeste, pete galbene pe camasile proaspat calcate, pliuri care persista…cu totii ne-am confruntat cel putin o data cu aceste neplaceri. Pentru a limita aparitia calcarului pe fierul de calcat pune una-doua linguri de otet alb in rezervor.

Aspiratorul. Pentru a evita sa te trezesti cu un nor de praf in locuinta aspiratorul necesita o intretinere regulata. Longevitatea sa va fi astfel imbunatatita. Aspiratoarele cu sac au nevoie de o schimbare regulata a sacului. Aspiratoarele fara sac necesita o spalare a filtrului atunci cand acesta se murdareste.