Ce aparat electrocasnic consuma mai mult si ce putem face pentru a reduce factura la energie?

Unele aparate electrocasnice consuma mai multa energie decat altele. Care este cel mai mare consumator de energie? Ce putem face pentru a reduce factura la energie?

Frigiderul, cel mai mare consumator de electricitate

In timp ce o criza energetica este din ce in ce mai aproape, este timpul sa fim mai atenti la facturile noastre pentru a intelege mai bine cheltuielile cu privire le electricitate. Unul din cele mai mari consumatoare de energie este un electrocasnic de care nu ne putem lipsi, frigiderul. Acesta nu este niciodata oprit. Stiind ca un frigider consuma in medie 332 kWh pe an, frigiderul-congelator reprezinta, de unul singur, in jur de 4,5 euro pe an, adica 53 de euro pe an. La toate acestea se adauga cuptorul (154 kWh adica aproximativ 25 de euro pe an) si plita (105 kWh adica 17 euro pe an) si deja ai o factura destul de mare.

Deoarece este aproape imposibil sa ne lipsim de frigider, trebuie sa urmam cateva reguli pentru a ne asigura ca nu consuma chiar atat de multa energie. Prima regula este aceea de a-l intretine in mod regulat. Partea congelatorului trebuie dezghetata din cand in cand asta deoarece un strat generos de gheata creste cu pana la 30% consumul aparatului. Acelasi lucru este valabil si in cazul prafului si mizeriei acumulate pe grilaj. Pe langa intretinere trebuie sa fii atent si la circulatia aerului.
Cum sa cumperi un frigider care nu consuma mult?

Citeste si:  Sony Xperia XZ2 Compact, atunci cand marimea chiar nu conteaza

Ai decis sa cumperi un frigider nou? Alege-l pe cel potrivit in functie de clasa energetica si in functie de functiile de care ai nevoie. Evita sa investesti intr-un aparat prea voluminos. Daca locuiesti singur nu are rost sa investesti intr-un frigider cu o capacitate de 350 de litri. Atentie la frigiderul american deoarece consuma de doua ori mai mult decat un frigider clasic.

Sursa: https://www.consoglobe.com/quel-appareil-electromenager-consomme-le-plus-cg