conturi in euro

Simptome TBC – Tuberculoza pulmonara

Simptome TBC – Tuberculoza pulmonara

Simptome TBC – Tuberculoza pulmonaraInfectia cu bacilul Koch este cauza imbolnavirii de tuberculoza. De retinut faptul ca o persoana infectata cu TB, nu inseamna ca este si bolnava de tuberculoza. Infectia poate fi tinuta sub control, in multe cazuri, de sistemul imun. In majoritatea cazurilor infectia ataca plamanii, de aceea cea mai cunoscuta forma de tuberculoza este cea pulmonara. O tuberculoza extrapulmonara poate ataca sistemul osos, rinichii, ganglionii limfatici sau sistemul nervos central.

 

Exista si o forma de tuberculoza, mai periculoasa, in care bacteriile se raspandesc prin sange si ataca organismul. Aceasta forma se numeste tuberculoza diseminata.

Simptomele tuberculoza-pulmonara in cazurile obisnuite pot fi urmatoarele:

  • tuse in care se expectoreaza mucus sau mucus cu sange
  • gatul si ganglionii din aceasta regiune se maresc
  • bataile inimii sunt mai rapide decat in mod normal
  • febra si frisoane
  • transpiratie pe timpul somnului, noaptea
  • scadere in greutate fara nici o explicatie
  • lipsa poftei de mancare
  • dureri in piept si oboseala

Nu ezitati sa mergeti la medic daca simtiti unul sau mai multe semne din cele descrise mai sus. Deasemenea, daca stiti ca ati luat contact cu o persoana care are tuberculoza activa, este cazul sa faceti un control de specialitate. tuberculoza-pulmonara”>TBC-ul se transmite de la o persoana la alta prin contactul cu microbii din tuse sau stranut care se raspandesc in aer. tuberculoza-pulmonara”>Tbc nu se transmite prin intermediul obiectelor atinse de o persoana infectata.

Citeste si:  Daca nu am avut varicela cand am fost copil, pot lua infectia acum cand sunt adult?

O forma activa de tuberculoza poate fi periculoasa daca este netratata. Pot aparea complicatii precum cavitati in parenchimul pulmonar care pot cauza sangerari si suprainfectii cu alte bacterii.

Daca ati fost testati pentru tuberculoza-pulmonara si zona care a fost intepata la examinare s-a inrosit si s-a umflat, trebuie neaparat sa va prezentati la medicul specialist pentru a vedea reactia testului.

Pentru tratament, in cazul tuberculozei, medicii recomanda antibioticele pentru a distruge bacteriile. Tratamentul trebuie urmat cu strictete si vizitele la medic pot fi destul de dese. In cazul in care pacientul nu urmeaza corect instructiunile date de medic, exista riscul ca recuperarea sa dureze mai mult sau chiar sa fie reluat tratamentul de la inceput.

Este important sa retinem ca persoana care urmeaza un tratamemt corect pentru tuberculoza, nu mai poate fi contagioasa. O data administrate medicamentele specifice acestei infectii, pecientul nu mai transmite microbi prin aerul expirat, aceastia fiind distrusi si in acelasi timp opriti de la a se inmulti.

 

Cauta toate stirile de ultima ora de pe Ghimpele. Vei afla tot ce s-a intamplat astazi in Romania.