Abstinenta totala de la mancare este o practica gresita

 Abstinenta totala de la mancare este o practica gresitaO persoana care sufera de obezitate poate ajunge usor in pragul disperarii si va lua decizii total gresite, care ii vor afecta intregul sistem o perioada foarte mare de timp. O astfel de decizie consta in abstinenta totala de la mancare, considerand acest lucru o metoda excelenta de a slabi cat mai repede cu putinta. La prima vedere totul pare plauzibil, deoarece daca organismul nu e alimentat cu noi calorii necesare consumului zilnic, este de la sine inteles ca acesta va consuma din resursele proprii de grasime, iar prin urmare, persoana in cauza va slabi eficient. Insa aceasta conceptie este total gresita si in cele ce urmeaza se vor gasi cateva explicatii, pe scurt.

In fiecare zi, un organism normal consuma aproximativ 2200 de calorii, iar daca nu exista aport alimentar care sa asigure cele 2200 de calorii, corpul va incepe sa consume din rezervele de grasime. Problema este ca nu pot fi prelucrate mai mult de 1500-1800 de calorii zilnic din cantitatea de adipocite, astfel ca organismul se va orienta si catre alte surse interne precum musculatura striata sau muschii scheletici, iar aici apare dezastrul. Pierderea in masa musculara este unul dintre cele mai negative lucruri care se pot intampla copului uman, deci este de evitat pe cat posibil un astfel de regim pentru ca nu este nici pe departe o solutie buna. Pentru a slabi eficient, trebuie recurs la retele de slabit sanatoase, fara a fi nevoie sa se distruga organismul.

Citeste si:  Sfaturi si suplimente alimentare pentru pacientii oncologici

Mai mult decat atat, pe langa problemele de natura fizica, atunci cand se renunta la mancare pentru o perioada de timp pentru a slabi repede, si psihicul va avea de suferit. Concentrarea si puterea de asociere vor scadea atat de mult, incat chiar si cele mai banale activitati vor parea grele, iar daca mai adaugam si obsesia continua pentru mancare care va persista in minte, trebuie constientizat ca exista alte metode mult mai sanatoase si mai eficiente de a slabi rapid, eficient si corect.