Xiaomi MI A1, un best seller in devenire

Telefonul Xiaomi MI A1 este cel care reia in mare parte functionalitatile si punctele forte ale telefonului Mi  5X si care corecteaza unele defecte ale sale. Ne aflam deci in fata unui telefon cu un design foarte ingrijit, cu un ecran foarte bun si cu performante mai mult decat acceptabile.

Design. Xiaomi este o marca de telefoane care are grija in general de designul telefoanelor sale. Iar niul model MI A1 nu face exceptie de la regula. Si chiar daca i se poate reprosa aparatul sau foto poate putin cam prea protuberant, acestea este ergonomic, placut, usor de tinut in mana si cu cele mai ingrijite finisaje.

Unii spun despre noul telefon de la Xiaomi ca in mare parte, seamana cu un iPhone 7 Plus, cu un loc pentru amprenta si pentru casti in partea din spate.

In calitate de reprezentant al programului Android One, telefonul Xiaomi MI A1 propune o experienta pura si actualizata pentru OS de la Google. Aceasta este cea mai mare diferenta intre mi 5X si noul MI A1. Acesta nu mai are sistemul MIUI, ci Android One, o versiune de baza OS.

De asemenea, telefonul afiseaza un procesor Qualcomm Snapdragon 625 cadentat la 2 GHz, cu 4 GB RAM.

MI afiseaza o autonomie foarte buna, bateria sa putand rezista pana la 2 zile, chiar si pentru cei care « butoneaza » foarte mult telefonul. Dar absenta unei incarcari rapide se cam simte.

Citeste si:  Google testeaza dark mode pe motorul sau de cautare pe PC

Ecranul acestui telefon este foarte luminos si foarte contrastant in acelasi timp. Propune de altfel excelente unghiuri de vedere si o definitie mai mult decat corecta. I se poate reprosa doar colorimetria care nu prea se poate regla.

MI A1 este un smartphone care prezinta un pret mediu la achizitie deci sarcinile cele mai complexe sunt cam dificile pentru el. Mai ales atunci cand se incarca jocurile cam performante.