5 semne că ai nevoie de aparat dentar – cum să le recunoști

A19. Pasindora@onlines.ro@ortodontie Valcea (1)Cu toții visăm la un zâmbet frumos și sănătos, doar că există persoane care eu nevoie de puțin ajutor în acest sens. Unii au dinții mult prea înghesuiți sau suprapuși, pe când alții se confruntă cu diferite alte probleme. Oricum ar fi, e important să nu refuzi ajutorul specialiștilor.

Dacă în urmă cu câțiva ani, nu vedeam prea mulți adulți care să poarte aparat dentar, acum acesta a devenit chiar un trend. Acest lucru ar trebui să fie un motiv în plus pentru a-ți accepta problema și a-ți dori să o tratezi. Fie că alegi ortodontie Valcea sau orice alt oraș din țară, cu siguranță vei găsi un specialist care să te consulte și care să îți oferă cele mai bune soluții. Iată și care sunt principalele 5 semne care ți-ar putea indica faptul că ai nevoie de un aparat dentar.

Dinți înghesuiți

Deși este mult mai întâlnită în cazul copiilor, problema dinților înghesuiți apare chiar și la adulți și este una dintre principalele cauze ce indică nevoia aparatului dentar. Trebuie să știi că aceasta se datorează faptului că în gură nu a fost suficient spațiu, astfel încât fiecare dinte să crească într-o poziție corectă. În plus, e important de reținut că principalul efect al acestei probleme este apariția cariilor interdentare.

Citeste si:  Acidul pantotenic, vitamina B5

Dinți suprapuși

O altă problemă evidentă care ar trebui să te trimită de urgență la medicul ortodont este cauzată de dinții suprapuși. Vorbim despre supraocluzie – principala problemă cu care se confruntă majoritatea pacienților care poartă aparat dentar. Iar dacă partea estetică nu îți ridică câteva semne de întrebare, ar fi bine să știi că suprapunerea dinților poate crește șansele ca cei din față să sufere diferite traume, provocând în timp chiar și durere.

Mușcătură incorectă

O altă problemă care ar putea să te pună pe gânduri este mușcătura incorectă. Netratată, aceasta poate crea anumite probleme de uzură excesivă a anumitor dinți sau chiar fracturi dentare. În plus, în unele cazuri, există mari șanse ca maxilarul să se dezvolte asimetric.

Dinții mult prea uzați

Dacă nu ești o persoană tocmai în vârstă, iar dinții tăi se tocesc, în mod vizibil, de la o zi la alta, atunci ar fi cazul să apelezi la medicul ortodont. Principalii factori în apariția acestei probleme ar fi substanțele chimice și igiena necorespunzătoare.

A19. Pasindora@onlines.ro@ortodontie Valcea (1)

Durere de maxilar

Dacă și tu te confrunți cu dureri de maxilar și acest lucru începe să se întâmple din ce în ce mai des, înseamnă că ți-ar prinde bine o vizită în cabinetul unui specialist. S-ar putea să ai nevoie de aparat dentar.

Citeste si:  Alimente ce combat stresul

Așadar, vizita în cabinetul medicului ortodont nu ar trebui să te sperie, mai ales că aparatul dentar a devenit chiar o modă, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Dacă și tu ai remarcat că te confrunți cu una dintre cele 5 probleme menționate mai sus, ar trebui să consulți cat mai rapid un specialist. Până la urmă, îți dorești un zâmbet frumos și sănătos, nu?