Poze cu pisici dragute altfel

Inteligenta Artificiala a incercat recent sa genereze poze cu pisici dragute dar rezultatul este unul catastrofic.
Aceasta retea neurala, care este modelata dupa functionarea creierului omenesc, poate produce poze surprinzator de realiste cu fete omenesti. Imaginile cu persoanele inventate erau aproape imposibil e de diferentiat de imaginile cu persoanele reale.
Felinele totusi pare ca sunt o alta poveste. Acelasi algoritm care a creat fete perfecte de oameni a creat pisici cu capuri deformate si cu un numar gresit de picioare si ochi. Aveau corpuri prea lungi sau scurte, anormal de rotunde sau in forme ciudate.
Mechanismul AI care a creat pozele despre picisile infioratoare, este cunoscut ca StyleGAN. Doua programe merg simultan unul care creeaza imaginile iar cealalta care evalueaza rezultatul. Invata din greseli si isi imbunatateste performanta.
AI – pentru a produce imagini realiste cu persoane inventate a avut nevoie in primul si in primul rand sa invete din poze existente cum arata fata umana. Algoritmul face o lista cu trasaturile fetei, pozitia capului, sexul, culoarea tenului si a parului, textura si stilul parului si forma ochii, nasului si a gurii. Dupa ce a fost in stare sa recunoasca toate elementele, a inceput sa invete sa le adune independent, ca sa creeze o imagine realista cu o fata omeneasca.
Deci de ce nu a putut StyleGAN, sa creeze poze realiste si adorabile cu pisici? Algoritmul functiona perfect, iar apoi a ajuns la pisici. Mii de imagini de referinta, ce au fost folosite nu mai erau ideal. In imaginile cu oameni apareau doar fetele dar pozele cu pisici sunt mult mai diferite. Sunt imagini in care apare doar capul pisicii sunt altele unde sunt mai multe pisici sau apare si corpul pisicii. Programul a invatat sa creeze detalii marunte, dar nu stie cum sa le puna impreuna.
Deci nu fi prea dur cu StyleGAN pentru imaginile cu pisici oribile, acest algoritm mai are o multime de lucruri de invatat.