Huawei CPE Pro 2, un router Wi-Fi si 5G pentru acasa

Constructorul chinez trebuia sa prezinte cu ocazia MWC de la Barcelona un nou modem-router domestic care beneficiaza de norma Wi-Fi 6 si de tehnologia 5G. Insa, din cauza ca salonul nu a mai fost organizat din cauza pandemiei cu coronavirus, marca a anuntat totusi lansarea acestui modem-router, Huawei CPE Pro 2.

Cert este ca Huawei nu se afla la prima incercare de acest gen. Sa ne amintim ca anul trecut, in cadrul MWC 2018, in urma cu doi ani, marca ne-a prezentat deja un modem-router 5G capabil sa furnizeze Internet pentru intreaga casa. Clipul demo ne prezenta o banda de 2GB. De data aceasta, constructorul revine cu o evolutie a produsului, doi ani mai tarziu.

Huawei CPE Pro 2, cel mai rapid din toate tehnologiile existente pe piata. Acest nou venit este anuntat cu un volum redus cu 30%. De parca si-ar dori sa fie mai discret in casa. Este echipat cu un chipset performant Baloong 5000 de 7nm care ofera capacitati considerabil ameliorate.

Astfel, de acum inainte, datorita acestor performante, modemul router de la Huawei poate atinge un debit stupefiant de 3,6 GB. Pe langa faptul ca a mostenit cele patru benzi de frecventa TDD 5G (n41/n77/n78/n79), deja folosite de CPE Pro de prima generatie,CPE Pro 2 a adaugat alte sapte benzi de frecventa FDD 5G (n1/n3/n5/n7/n28/n38/n40).

Citeste si:  Atingerea Excelenței în IT: Cum Modelează GoIT Viitorul Educației Online

In plus, este dotat cu cea mai recenta norma Wi-Fi 6. Pe langa debit, Wi-Fi 6 imbunatateste gestiunea semnalului si a crescut numarul de clienti Wi-Fi conectati. Huawei a dezvaluit ca si-a echipat dispoztivul Huawei CPE Pro 2 cu ventilatoare pentru a pastra compusii din interiorul modemului la o temperatura constanta si pentru a se evita supraincalzirea care ar putea deteriora procesorul.