Cum sa faci ca produsul tau sa fie atragator pentru o audienta mai larga?

Daca vreodata ti s-a pus problema ca produsul tau este achizitionat doar de un anumit grup de persoane, rezolvarea este sa vinzi prima data ideea , doar apoi produsul. Incercati sa vindeti produsul nu numai pentru passionati.
In primul rand incearca sa descoperi de ce sunt interesati cumparatorii. Ajuta-i sa gaseasca mai usor produsul cautat. Daca vrei sa vinzi un produs trebuie sa descrii produsul concret, sa fii motivant si interesant. Trebuie sa stii totul despre produsul pe care incerci sa il vinzi, pentru ca sa stii sa raspunzi la orice intrebare.
Sa vedem cum putem sa facem toate acestea. E bine sa faci cercetari inainte sa te apuci de vanzarea unui produs. Sa descoperi cat de cautat e produsul ales de tine, sa fii constient de nevoile audientei. Apoi, trebuie sa promovezi produsul, sa ii faci reclama. Incearca sa insinuezi ca ar putea fi de folos pentru mai multe categorii de oameni, de exemplu poti sa vinzi un stilou pentru elevi, dar ar putea fi folositor si pentru directori. Atunci cand incerci sa vinzi ceva, nu doar despre produs trebuie sa stii totul, ci trebuie sa stii totul si despre cumparatori. Incearca sa impresionezi audienta, sa o faci sa isi doreasca sa cumpere de la tine. Asigura-te ca produsul vandut este de calitate si clientii o sa te recomande.
Este bine sa cunosti avantajele si dezavantajele produsului. De exemplu, sa nu vinzi un telefon care are o camera mai slaba dar bateria il tine mult, spunand ca face cele mai bune poze. Incearca sa promovezi produsul cu avantajele sale reale, orice se poate vinde o data, dar pe termen lung nu o sa aduca profit. Incearca sa te pui si in locul unui client, daca tu ai fi cel care cumpara produsul, tu ce asteptari ai avea? Nu uita sa te uiti dupa firme cu produse similare, sa fii constient de concurenta.