Cum sa actualizam driverele

Se pare ca driverele sunt o durere de cap fara sfarsit, inrautatita de site-uri nenumarate care pacalesc oamenii neincetat sa descarce malware-uri sau sa-si expuna computerul la vulnerabilitatile de securitate.

In acest ghid, vei descoperi cum sa iti actualizeti cele mai frecvente tipuri de drivere si iti vom da cateva sfaturi generale pentru ca sa poti face fata la orice problema. Acest ghid este orientat catre PC-uri de gaming, dar cea mai mare parte se poate aplica orcarui computer Windows.

Cum sa actualizezi driverele Nvidia
Daca computerul tau are o placa grafica Nvidia GeForce cu siguranta doresti sa iti pastrezi driverele la zi. Noile versiuni includ adesea imbunatatiri de performanta pentru jocuri noi sau remedieri pentru probleme cauzate de actualizarile Windows.

Un instrument numit Nvidia Update este instalat automat atunci cand configurezi driverele Nvidia pentru prima data.

Cum sa actualizezi deiverele AMD
La fel ca driverele Nvidia, driverele grafice AMD ar trebui sa verifice automat actualizarile in fundal si sa iti ofera o alerta atunci cand o noutate este disponibila. Iata cum puteti verifica daca exista o actualizare:

Faci click dreapta pe desktopul Windows si selectati ‘’setari AMD Radeon‘’Radeon.
Faci click pe butonul Actualizari din partea stanga, jos a ferestrei.
Faci click pe ‘’Verificati actualizarile‘’.
Daca o actualizare este valabila o sa vezi versiunile valabile.
Cum sa actualizezi driverele pentru periferice (mouse-uri, tastaturi, etc).

Citeste si:  SambaNova vrea sa scape de cipul conventional

Majoritatea tastaturilor, mouse-urilor, microfoanelor, controlerelor si asa mai departe, folosesc aceeasi interfata USB generica pentru comunicare, astfel incat de obicei nu au nevoie de drivere suplimentare.

Cu toate acestea, daca cumperi un accesoriu conceput sa fie personalizabil, cum ar fi mouse-ul sau tastatura cu butoane suplimentare, atunci este posibil sa ai nevoie de software-ul adecvat pentru desktop pentru accesoriu. Ca avertizare generala, descarca intotdeauna software-ul necesar de pe site-ul web al producatorului, nu de pe un site de rehosting. Numeroase sunt site-urile rehosting carora le place sa integreze malware sau alte programe software atunci cand instalezi driverele.