Masina de spalat vase – sfaturi de intretinere

Pentru a rezista probei timpului si a functiona in mod eficient, aparatele electrocasnice mari necesita intretinere zilnica.

Masina de spalat vase a devenit indispensabila intr-o locuinta moderna. Asta deoarece isi face treaba singura, te ajuta sa economisesti timp pretios insa este un aparat electrocasnic care necesita atentie regulata pentru a fi mentinuta intr-o stare excelenta de functionare.

Detergentul este un ingredient cheie

In timp ce alegerea detergentului depinde in principal de obiceiurile tale personale, modul in care folosesti produsele este important. Capsulele, la fel ca dtergentul lichid sau pudra, trebuie sa fie plasate in rezervorul prevazut in acest scop si nu oriunde in aparat. In caz contrar, ingredientele lor active sunt diluate in timpul prespalarii. Care este rezultatul? Vasele si masina de spalat se murdaresc.

Otetul este un mare ajutor

In timpul unui ciclu de spalare gol pune in mod regulat in masina de spalat vase doua pahare de otet alb. De unul singur, acesta poate degresa si ataca calcarul si, totodata dezinfecteaza si deodorizeaza. Cu toate acestea, ai grija sa nu il folosesti in exces pentru a pastra calitatea sigiliilor, care trebuie, de asemenea, curatate.

Citeste si:  Blackberry Key 2, o reteta imbunatatita

Alegerea ciclurilor, un adevarat plus

Monotonia este dusmanul masinii de spalat vase. Nu uita sa variezi programele de spalare: economic, pahar special pentru pahare si, cat de des cu putinta, un ciclu caldura maxima pentru a elimina depunerile de grasime din jurul filtrului.

Sfaturi de la profesionisti

Curata filtrul de fiecare data cand speli, detartreaza masina de spalat vase odata la trei luni, cura bratele de spalare si alege un detergent, o sare regeneratoare si un lichid de clatire separate, mai degraba decat un produs 3 in 1, recomanda Anne Claire Tran Thanh, director de sustenabilitate al grupului FNAC Darty. Sunt cu siguranta practice, dar mai putin eficiente, mai ales in cazul apei dure.

Sursa: https://www.femmeactuelle.fr/deco/maison-pratique/le-lave-vaisselle-ca-sentretient-2144808