Trusa de vacanta pentru frumusetea ta

Vacanta pe care ai asteptat-o cu atata nerabdare a sosit in sfarsit. Ai pregatit deja trusa cu medicamente, bagajele si iti mai ramane de pregatit trusa pentru frumusete deoarece si in vacanta trebuie sa fii frumoasa,nu-i asa?

Protejarea impotriva soarelui

Este esential sa te protejezi de soare… Dar nu doar atunci cand te relaxezi pe plaja!

Fata si corp

In ceea ce priveste crema de protectie solara alegeti un factor de protectie ridicat si adaptati-l la tipul de piele (SPF30 pentru pielea inchisa sau bronzata si SPF50 pentru pielea deschisa sau alergica, de exemplu). Daca aveti si pielea sensibila, alegeti cremele solare vandute in farmacii care pot contine apa termala.

Puteti aplica crema de protectie solara pe fata dar daca doriti o ingrijire mai specifica, majoritatea marcilor ofera, de asemenea, creme de protectie solara pentru fata (adesea mai potrivite pentru a „primi” machiajul ulterior). Si in acest caz alegeti cea mai mare protectie. Exista, de asemenea, „BB cremele solare” care va permit sa combinati protectia si machiajul.

Par

Nu ne gandim prea mult la asta, dar si parul nostru trebuie protejat (intre mare si piscina, acesta poate face pagube). Exista multe uleiuri „miraculoase” pe baza de compusi adesea dubiosi si la preturi exorbitante… De aceea, va sugeram sa apelati la un simplu ulei vegetal pentru a va proteja parul de soare, nisip si sare, dar si pentru a-l face mai frumos si mai puternic (nu-i asa ca e minunat?): uleiul de karanja, care absoarbe razele UVA si UVB, si uleiul de macadamia, care le filtreaza, sunt deosebit de recomandate. Puteti folosi, de asemenea, uleiul de cocos sau uleiul de monoi.

Citeste si:  Efectele lipsei (sau abuzului) de soare

Chiar daca vara ne machiem mai putin, tot ne place sa aratam bine cand trebuie sa iesim in oras. Daca ati investit intr-o crema BB sau un fond de ten cu protectie solara, nu este nevoie sa exagerati. Adauga in trusa ta de machiaj un fard de obraz coral sau roz cu reflexe aurii stralucitoare si un lip gloss si gata.

Sursa: https://www.plare.fr/trousse-de-beaute-vacances/