Rezumat:
Deshidraterea reprezinta un mod sanatos de conservare, care pastreaza calitatile nutritionale ale alimentelor tale. Este vorba si despre o modalitate de a lupta impotriva risipirii alimentelor deoarece poti degusta alimentele sau sa le integrezi in diferitele preparate, in orice moment al anului, fara sa iti faci griji cu privire la avansarea procesului de mucegaire la care sunt supuse in mod normal.
Cum functioneaza un deshidrator alimente?
Principiul deshidratarii este deosebit de simplu: aparatul produce in continuu o caldura cuprinsa intre 30 si 50 de grade pentru a usca alimentele, eliminand apa continuta. Pentru o deshidratare eficienta a alimentelor, se recomanda taierea in bucati a acestora si de a tine cont de timpul necesar de uscare deoarece acesta poate fi extrem de diferit de la un aliment la altul.
Cum alegem deshidratorul de alimente electric?
Suprafata de uscare. Vei gasi pe piata aparate de deshidratat echipate cu 5,6 sau 9 platouri, mai mult sau mai putin late sau chiar extensibile care iti permit cresterea suprafetei disponibile dedicate uscarii alimentelor. Modulabile, vei dispune in mod eficient de diferitele platouri si vei putea chiar sa le reglezi in functie de inaltime.
Pe piata exista aparate de deshidratat alimente verticale si orizontale.
Puterea. Un deshidrator vertical poate avea o putere maxima de 250W si un deshidrator orizontal poate prezenta o putere maxima de 600 W. Toate iti permit reglarea temperaturii de incalzire insa doar cele mai puternice vor fi echipate cu un temporizator pentru o programare precisa a timpului de deshidratare al alimentelor.
Pretul. In functie de elementele enuntate mai sus, preturile variaza in functie de tipul de deshidrator alimente, capacitatea sa precum si in functie de putere. Efectiv, vei gasi deshidratoare verticale sub 100 de euro, ideale pentru un buget mai redus in timp ce va trebui sa scoti din buzunar intre 100-200 de euro pentru a achizitiona un deshidrator orizontal puternic.