Glucometrul si avantajele lui

glucometruDiabetul este o boala cronica, necrutatoare pentru orice persoana fie ea copil sau adult. Este afectiunea care nu permite pancreasului sa mai produca suficienta insulina sau sa o foloseasca pe cea existenta. Manifestarea acestei boli este cresterea nivelului glicemiei peste nivelul maxim, in mod repetat. Exista diabet zaharat de tip 1 (insulino-dependent) si diabet zaharat de tip 2.

Cel mai bun glucometru pentru nevoile tale

Daca stiti ca aveti probleme, uneori, cu cresterea valorii glicemiei sau daca ati fost diagnosticat cu diabet, sau un membru al familiei sufera de aceasta boala nemiloasa este cazul sa va achizitionati un glucometru.

Nu trebuie sa ajungeti sa simtiti efectele devastatoare ale bolii ca sa luati masuri. In stadiile incipiente ale diabetului puteti depista sau nu simptomele stiute. De aceea, trebuie sa mergeti la medic si dupa investigatiile pe care trebuie sa le faceti veti obtine rezultatele clare pentru a sti daca aveti sau nu diabet. Unele dintre simptomele care trebuie sa va atraga atentia pentru a merge la medic sunt urmatoarele (si nu trebuie sa asteptati sa aveti nici macar aceste simptome pentru a contacta un medic):

  • taieturi sau leziuni care se vindeca cu mare greutate;
  • vedere incetosata;
  • starea de sete continua;
  • stare continua de foame;
  • stare de oboseala continua, etc…
Citeste si:  Descoperă electrocasnicele care îți vor revoluționa viața de zi cu zi în 2024!

Glucometrul este aparatul cu care va puteti masura nivelul glicemiei.

Pe piata exista o gama larga de astfel de aparate, dar cel mai bun glucometru este diferit pentru fiecare dintre noi. Glucometrele trebuie sa fie acreditate de catre Organizatia Internationala de Standardizare (ISO) si acest detaliu prezinta siguranta si acuratete pentru rezultatele pe care le veti obtine. Daca ne masuram nivelul glucozei din sange, vom intelege intervalurile dintre masuratori si vom avea posibilitatea sa combinam o dieta echilibrata, speciala pentru diabet cu medicamentele prescrise sau cu injectiile cu insulina ce ne-au fost date si cu miscare zilnica recomandata. Aparatul de masurare a glicemiei nu trebuie sa inlocuiasca vizita frecventa la medicul specialist.

Glucometrul este intotdeauna cumparat alaturi de ace sterile si benzi de test speciale pentru glicemie.

Avantajele de a utiliza un glucometru pentru masurarea glicemiei:

  • rapiditate: durata recoltarii picaturii de sange si primirea rezultatului este cuprinsa intre 5-10 secunde;
  • igiena: acele sunt sterile, iar mediul in care va recoltati doza necesara de sange este de asemenea sigura, aceasta fiind realizata, de regula, acasa;
  • siguranta: recoltati corect in functie de tipul de diabet zaharat pe care il aveti (1 sau 2). Pentru cei care au diabet de tip 1 testarea glicemiei cu un glucometru poate fi trealizata in orice moment al zilei chiar si dupa masa pentru a putea fi luate masuri urgente in caz de nevoie. Pentru un rezultat optim al nivelului glicemiei in cazul diabetului zaharat de tip 2, testul se face dimineata (de regula) sau dupa un repaus de cel putin 8 ore de la ultima masa;
  • grafic de monitorizare a valorilor glicemiei: pentru o perioada intre 7 – 30 zile va puteti testa nivelul glicemiei si va puteti realiza un grafic, impreuna cu doctoral specialist. Aceste valori pot exista in memoria glucometrului sau va puteti crea propriul tabel. Astfel, tratamentul oferit va fi personalizat si va fi cel optim pentru valorile obtinute;
  • dieta si viata echilibrata: in functie de graficul pe care il realizati va puteti stabili si dieta alimentara care sa vi se potriveasca, momentele de sport pe care le veti face si care sa va ajute sa aveti un echilibru intre alimentatie, miscare si medicatie.
Citeste si:  Ulefone Armor 6E - smartphone-ul rugged

Nu inlocuiti testarea nivelului glicemiei realizata de catre cadre medicale cu testarea cu glucometru. Acesta din urma trebuie sa va ofere completarea unei supervizari a starii bolii si nu sa o inlocuiasca.