Televizorul tau inteligent ar putea urmari TOT ce faci pe canapea, ne avertizeaza FBI

Daca ti-ai cumparat un televizor nou Smart stralucitor in timpul vanzarilor de Black Friday, poate doresti sa stai un moment pentru a reconsidera ceea ce ti-ai adus in camera de zi sau, mai rau, in dormitor. In timp ce exista o incarcatura cu functii convenabile care se livreaza cu televizoare inteligente moderne – cum ar fi posibilitatea de a va angaja in servicii la cerere, cum ar fi Netflix si Amazon Prime Video, la apasarea unui buton, transmiti videoclipuri de pe smartphone pe ecranul mare si chiar faci apeluri video catre prieteni si familie in timp ce te relaxezi confortabil pe canapea – exista si anumite griji cu tehnologia.

Conform unui nou avertisment din partea FBI, televizorul tau inteligent ar putea fi folosit de infractori pentru a intra in reteaua de calculatoare de acasa si pentru -ti spiona orice miscare. Acest lucru include urmarirea ta si a familiei tale care se uita de pe canapea sau pat, precum si atacarea altor dispozitive din reteaua de domiciliu.

FBI avertizeaza ca televizoarele inteligente, care sunt livrate cu o multitudine de senzori diferiti- inclusiv microfoane pentru functii de control vocal, astfel incat nu trebuie sa cauti telecomanda in spatele canapelei si camere de luat vederi pentru apeluri video sau jocuri interactive – sunt adesea prost securizate de producatori in comparatie cu alte dispozitive conectate la internet, cum ar fi computere sau smartphone-uri.

Citeste si:  Cum sa curatam praful de pe electrocasnice?

Acest lucru ar putea permite hackerilor sa te asculte prin intermediul microfoanelor incorporate … sau sa te priveasca folosind camerele foto. Acestea din urma ar putea fi folosite pentru a monitoriza locuinta sau pentru a incerca sa scoata bani de la tine, cum ar fi numeroase atacuri ransomware pe care le-am vazut pe PC-uri si smartphone-uri Android in ultimele cateva luni.

Avertismentul FBI scrie: „Dincolo de riscul ca producatorul TV si dezvoltatorii de aplicatii sa te asculte si sa te priveasca, televiziunea poate fi, de asemenea, o poarta pentru hackerii sa vina in casa ta. Ei pot schimba canalele, se pot juca cu volumul si pot arata copiilor tau videoclipuri nepotrivite. In cel mai rau caz, acestea pot porni camera si microfonul televizorului din dormitor si se pot muta in mod silentios „.