Un ajutor in bucatarie-slow cooker

Slow cooker nu este scumpa, folosirea sa este economica si este ideala pentru a prepara o mancare delicioasa cu ingrediente ieftine. Ne ofera metode sanatoase de gatit, cu putina grasime, nu necesita prea mult efort.
Se pot gasi diferite modele in marimi diferite, ideale atat pentru pentru o persoana cat si pentru intreaga familie.
Slow cooker gateste mancarea la o temperatura mica, timp de aproximativ 4-8 ore. Multumita temperaturii scazute, nutrientii se patreaza in mancare, spre deosebire de gatitul cu alte metode. Gatitul pentru un timp mai lung sporeste aroma si gustul mancarii, asadar reduce nevoia de folosire a condimentelor.
Castigam timp si efort. Mancarurile facute cu slow cooker nu necesita multa preparare, sunt retete in care doar punem ingredientele in slow cooker, iar cu restul nummai avem treaba. Sunt perfecte pentru prepararea supelor dar sunt ideale si pentru carne. Putem gasi multe retete de incercat pe internet.
In Slow cooker nu trebuie sa adaugam ulei si putem gati carnea fara grasime. In acelasi timp trebuie sa avem grija daca incercam o reteta obisnuita intr-un slow cooker deoarece nu trebuie sa punem atat de multa apa.
De obicei, un Slow cooker are doua sau trei trepte. Cand folosim treapta low, mancarea o sa fie preparata in 6-10 ore, iar la treapta high mancarea necesita aproximativ 4-6 ore de gatit. O ora pe treapta high este aproape egala cu doua ore pe treapta low.
Daca nu vrei sa lasi Slow cooker-ul pornit, cand pleci de acasa, poti sa il pornesti cand ajungi acasa, si in timp ce tu iti face alte treburi in casa Slow cooker iti gateste mancarea. Sau daca doresti sa gatesti ceva ce stii ca se gateste foarte incet, poti sa il pornesti seara inainte sa dormi, pe treapta low.
Incearca sa nu pui carne inghetata in Slow cooker, pune prima data legumele, pentru ca se gatesc mai greu. Daca este posibil, prima ora pune pe treapta high, iar dupa aceea poti pune pe treapta low daca doresti. Adauga pastele, laptele sau cascaval doar in ultima ora de gatire.