Plita pe inductie portabila: cum o alegem?

Cunoscuta si sub numele de plita portabila, plita pe inductie portabila este o alternativa excelenta la plita clasica pe gaz. Este de ajuns sa o conectezi la o priza pentru a functiona. Gateste alimentele la fel ca o plita normala.

Membrii familiei si dimensiunea bucatariei. Este important ca partea superioara a plitei sa fie dintr-o singura bucata, cu alte cvuinte, suprafata din sticla sa acopere intreaga parte superioara a plitei. In cazul in care partea superioara este alcatuita din doua panouri (pentru gatit si pentru diferitele comenzi), lichidele se vor infiltra intre ele si va fi imposibil de curatat.

Dimensiunile sunt intotdeauna specificate pe fisa produsului. Lungimea cablului este in egala masura importanta deoarece priza trebuie sa fie undeva in apropiere.

Puterea si setarile de temperatura. Daca vrei sa profiti de toate calitatile oferite de plita de inductie, este important sa tii cont de puterea propusa de un astfel de produs. Cu cat puterea este mai ridicata, cu atat se va reduce timpul de gatire. Puterea difera de la un model la altul, mergand de la 2000 la 7500 w in cazul celor mai eficiente plite. Viteza de incalzire variaza de la 1 la 20.

Functiile. Unele plite pe inductie portabile prezinta functii interesante. Posibilitatea de a programa plita prin intermediul unei aplicatii este acum din ce in ce mai cautata. Acest lucru ne ofera posibilitatea de a pleca la plimbare insa de a gasi preparatul gata cand ne intoarcem. Functia de mentinerea calda a mancarii este in egala masura importanta.

Citeste si:  Statie de calcat: ce model sa alegi in functie de nevoile tale?

Securitatea. Un alt avantaj oferit de plita pe inductie portabila este securitatea pe care o ofera. Riscul de arsuri eeste considerabil redus si plita. Producatorii propun diferite sisteme: anti-incalzire, blocarea automata, oprirea atuomata sau absenta recipientului…