Diete -cateva semne care trebuie sa te puna pe ganduri

Oboseala, o pierdere in greutate mai complicata…nu este imposibil sa ai un metabolism mai lent sau prea lent, care nu te lasa sa slabesti. Iata cateva semne care s-ar putea sa te puna pe ganduri.

Cateva semne care trebuie sa te puna pe ganduri

In functie de varsta, de marime, de patrimoniul tau genetic, dar si de obiceiurile tale, chiar si de activitatea ta fizica, poti sa ai un metabolism mai mult sau mai putin lent. Dar, atunci cand tii o dieta pentru a pierde kilogramele in plus, cel mai bine ar fi sa incerci sa stimulezi metabolismul si sa vezi care sunt lucrurile care ar putea sa il faca sa devina mai lent.

Tii o dieta prea restrictiva. Atunci cand diminuezi prea tare aportul de calorii, toate organele se vor afla in dificultate de a functiona. Pentru metabolism se intampla acelasi lucru. Pentru a palia lipsa de calorii ingerate, corpul se adapteaza si foloseste in mod logic mai multe calorii pentru a proteja organele.

Stresul. Stresul este foarte nefast atat pentru sanatatea mentala, cat si pentru intreg corpul. Sub efectul stresului, corpul va pune metabolismul in slow motion. Deci chiar poti sa te ingrasi in loc sa slabesti, o consecinta nefasta. Mai ales daca ai tendinta sa rontai produse nesanatoase din cauza stresului.

Citeste si:  Beneficiile masajului

Unele medicamente pot sa incetineasca si ele metalobismul, mai ales anti-depresivele sau anti-durere.

Menopauza. In timpul menopauzei, metabolismul poate sa incetineasca brusc in cateva luni sau cativa ani. Pe langa pierderea denstitatii osoase si musculare, incetinirea metabolismului este o alta problema cu care te poti confrunta la menopauza.

Incetarea unei activitati fizice. Atunci cand esti o persoana activa si faci sport, corpul are nevoie de mai multe calorii pentru a construi muschii. Dar, atunci cand incetezi orice activitate fizica, fara sa reduci insa aportul de calorii, luarea in greutate va fi una inevitabila.