Friptura si salata de legume – reteta slaba in calorii

friptura si salta de legumeIngrediente:

  • 600 grame costita de vita pentru friptura, curatata de grasime
  • ceapa dulce medie, taiata cubulete mici
  • 6 rosii italienesti in forma de pruna, taiate cubulete mici
  • 4 porumbi, fierti, taiati in bucatele de 3 cm
  • un ardei verde mediu, taiat felii

Sos salata din ierburi proaspete si otet

70 ml otet rosu, 60 ml apa, 3 linguri ulei de masline, 2 linguri suc proaspat de lamaie, 2 catei de usturoi pisati, 3 linguri de frunze de rozmarin tocate proaspat sau 1 lingurita rozmarin uscat, 3 linguri de frunze de cimbru tocate proaspat sau 1 lingurita cimbru uscat, 3 linguri de frunze de oregano tocate proaspat sau 1 lingurita oregano uscat, ½ lingurita sare, ¼ lingurita de piper

 

Mod de preparare:

Combinati toate ingredientele pentru sosul de salata intr-un borcan acoperit; amestecati. Gatiti costitele de vita pe gratar, in functie de cum le preferati, aprox. 20 min pentru mediu, intorcand costitele pe partea cealalta la jumatatea timpului de gatire.

Taiati friptura diagonal, in felii subtiri de 0,7 cm.

Combinati carnea feliata si legumele intr-un bol putin adanc. Adaugati dresingul si amestecati. Serviti imediat sau puneti la frigider cateva ore si serviti rece.

Nota: daca doriti, carnea o puteti fierbe pentru acelasi interval de timp.

Informatii nutritionale: (85 grame carne cu 2 lingurite de dresing):

  • Calorii 305
  • Proteine 25 g
  • Carbohidrati 18 g
  • Grasimi 16 g
  • Grasimi saturate 5 g
  • Colesterol 56 mg
  • Fibre 3 g
  • Sodiu 255 mg

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *