Alimentele Dietei Atkins

alimente-dieta-atkinsAlimentele dietei sunt disponibile peste tot. Exista multe variante din care puteti alege, fie ca sunt mancaruri preambalate, fie ca va pregatiti singuri mancarea. Indiferent de modul in care doriti sa tineti dieta Atkins, exista cate o solutie.

Trebuie sa tineti cont de piramida alimentara Atkins atunci cand faceti alegerile alimentare. Piramida Atkins arata mult mai diferit decat cea a produselor alimentare din Ghidul de Alimente USDA. Baza piramidei este formata din surse de proteine, cum ar fi ouale, pestele, carnea de vita, puiul si tofu. In fiecare zi, dieta dumneavoastra ar trebui sa contina aceste alimente. Al doilea nivel contine legume cu un nivel scazut de grasimi, cum ar fi salata verde, broccoli, conopida, sparanghel si spanac.

Al treilea nivel este format din fructe de padure si avocado. Fructele ar trebui consumate ocazional, dupa stadiile initiale ale dietei Atkins. Uleiurile vegetale si din seminte, branza, laptele, nucile si legumele trebuie consumate cu moderatie. In timp ce piramida FDA contine uleiuri si grasimi in varf, piramida Atkins plaseaza alimentele din cereale integrale cel mai sus. Cerealele integrale ar trebui, totusi, folosite ocazional si sa nu reprezinte baza dietei Atkins.

Cand va apucati de dieta Atkins, trebuie sa va asigurati ca ati inteles ce alimente sunt acceptate pentru fiecare etapa a programului. Faza de introducere este mai restrictiva, dar dureaza doar doua saptamani.

Citeste si:  Vara - anotimpul salatelor

Sunteti datori, fata de dumneavoastra si fata de succesul dietei, sa va tineti de lista de alimente acceptate. Unul dintre cele mai bune moduri de a face acest lucru, este sa se urmeze meniurile Atkins din cartea Revolutia Noii Diete. Exista, de asemenea, carti de bucate Atkins si carti de bucate, care sunt orientate spre alte meniuri cu putini carbohidrati, acestea fiind utile la planificarea planului pentru masa.

Este o idee buna sa aveti la dumneavoastra o foaie cu alimentele acceptate in dieta Atkins. Daca sunteti in oras si va este foame, ultimul lucru pe care doriti sa il faceti este sa incercati sa va amintiti ce se poate si ce nu se poate manca. Purtati o lista de alimente acceptate cu dumneavoastra si veti putea sa va indreptati spre gustari potrivite atunci cand sunteti pe fuga. Nu puteti sa va bazati intotdeauna pe etichetele pe care scrie \”putini carbohidrati\”. Inca de cand dieta cu putini carbohidrati a intrat pe piata, producatorii au inceput sa scrie diverse lucruri, pentru a-i putea atrage pe cei care tin dieta Atkins. Ei noteaza pe eticheta ca unele alimente nu contin multi carbohidrati, dar nu se gandesc la sanatatea dumneavoastra. Cel mai bun mod de a tine dieta este sa va bazati doar pe lista de alimente acceptate.

Citeste si:  Diete…la ce sa va asteptati si ce sa evitati

O alta resursa buna pentru urmarirea dietei Atkins intr-un mod corespunzator, este un program de dieta online. Exista mai multe disponibile. Unele sunt gratuite, iar altele percep o mica taxa lunara. Programele necesita inregistrarea, dupa care vi se vor oferi meniuri saptamanale, in functie de dieta pe care o tineti si de cati carbohidrati trebuie sa consumati. Exista, de regula, liste imprimabile de cumparaturi, care fac alegerea alimentelor pentru dieta Atkins mai usoara si mai rapida.

Alimentele pentru dieta Atkins sunt usor de gasit, daca stiti ce sa cautati. Cartile, piramida alimentelor si resursele online va pot ajuta sa faceti alegerile cele mai bune ale produselor alimentare si tinerea dietei pe termen lung.