Cateva lucruri pe care trebuie sa le faci inca de la primele ore ale zilei

Pentru foarte multe persoane, trezitul de dimineata este un moment foarte dificil al zilei. Pentru a incepe ziua insa, intr-o maniera cat mai pozitiva, este bine sa faci unele lucruri inca de la primele ore ale zilei.

Respira profund. Atunci cand suna alarma, cel mai bun lucru pe care il poti face- respira profund. Corpul are nevoie sa inteleaga ca este timpul sa se trezeasca si pentru asta, trebuie sa ii dai cele mai bune semnale.

Respiratia profunda trebuie sa fie insotita si de cateva exercitii de stretching pentru a oxigena corpul asa cum trebuie.

Bea un pahar cu apa. Apa este un aliat excelent al sistemului digestiv. Te ajuta sa absorbi asa cum trebuie nutrientii de care au nevoie celulele. Iar atunci cand suntem bine hidratati, creierul este mereu in alerta.

Ia un mic dejun sanatos. Daca te simti obosit la cateva ore de la trezire, atunci inseamna ca nu ai luat un mic dejun sanatos. Sau ca nu ai luat pur si simplu, un mic dejun.

Micul dejun insa, este cea mai importanta masa a zilei, deoarece corpul are nevoie de energie pentru a-si realiza activitatile.

Un mic dejun bun si sanatos trebuie sa contina:

– Un fruct.
– Glucide.
– Proteine.
– Destule legume.

Citeste si:  Cele mai populare 5 deserturi traditionale romanesti

Gandeste-te la obiectivele tale. Dimineata esti mai fresh deoarece timp de opt ore ai fost deconectat de la lumea exterioara. Deci, primele ore ale diminetii sunt cea mai buna perioada pentru a face o lista cu lucrurile pe care trebuie sa le rezolvi. Sunt actiuni care te vor face cu siguranta sa fii mai fericit. Iata cateva exemple:

– Azi voi fi cel mai punctual. Sau cel putin incerc
– Voi manca sanatos toata ziua.
– Voi fi mai fericit decat ieri.

Tu cum ai obiceiul sa incepi ziua? Ti se par interesante aceste sfaturi? Atunci poti tine de maine cont de ele.