Cum curatam cuptorul pentru o intretinere eficienta?

Curatenia cuptorului reprezinta punctul de plecare pentru a garanta o functionare optima a aparatului.

Cum curatam cuptorul pentru o intretinere eficienta?

Curatenia cuptorului reprezinta o etapa esentiala pentru a garanta o igiena corecta in bucatarie dar si pentru a pastra aparatul in stare buna de functionare si pentru a evita ca mirosurile preparatelor gatite sa altereze preparatele pe care vrei sa le gatesti. Curatarea temeinica a cuptorului pare o sarcina dificila insa, cu produsele potrivite si cu gesturile adecvate, acesta operatiune va fi una facila, placuta chiar. Urmeaza aceste etape simple pentru curatarea cuptorului dupa fiecare utilizare in parte pentru a-ti pastra cuptorul intr-o excelenta stare si pentru a-i prelungi durata de viata.

Tipurile de cuptoare existente

Inainte de inceperea curatarii propriu-zise a cuptorului, trebuie sa cunosti modelul cuptorului pe care il detii. Cele mai curente tipuri de cuptoare sunt:
– Cuptoare cu autocuratare pirolitica care pot atinge temperaturi ridicate. Murdaria si depozitele de grasime depuse pe acest cuptor pot fi indepartate cu ajutorul unui sifon;
– Cuptorul clasic care trebuie curatat si degresat manual;
– Cuptorul cu curatare hidrolitica, acest tip de cuptor este echipat cu functia Aquactiva care genereaza aburi care inmoiae reziduurile, un lucru care faciliteaza curatarea sa;

Citeste si:  Alegerea aspiratorului robot

Aceste tipuri de cuptoare necesita meotde de curatare diferite. In cazul cuptorului cu curatare hidrolitica este de ajuns sa cureti grilajul interior cu apa si detergent de vase in timp ce in cazul cuptorului traditional este nevoie de solutii specifice naturale si/sau chimice.

Pentru a evita murdaria si pentru a facilita curatarea, cuptoare lecu curatare pirolitica si hidrolitica prezinta o cavitate care permite inserarea de apa pentru ca aceasta sa se evapore si sa dizolve grasimea si reziduurile alimentare.

Odata ce cuptorul se raceste poti folosi un degresant profesional pentru cuptoare care elimina grasimea arsa, chiar si la temperatura ambientala. Nu uita de interiorul cuptorului: vaporizeaza produsul ales pentru curatare, lasa-l sa actioneze cateva minute dupa care freaca suprafata cu ajutorul unui burete abraziv.

Sursa: https://www.candy-home.com/fr_FR/blog/comment-nettoyer-le-four-conseils-et-produits/