Cum sa alegem un ceainic electric

Cu siguranta ai auzit si tu vorbindu-se de ceainicul electric. Ba chiar esti deja tentat deja de achizitionarea acestuia. Este vorba despre o masina destinata prepararii ceaiului in diferite calitati si cantitati. Datorita numarului mare de modele existente pe piata este destul de dificil sa facem o alegere, sa alegem un ceainic electric bun si eficient. Iata care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont in alegerea ceainicului electric.

Este temperatura ajustabila ? Majoritatea ceainicelor electrice existente pe piata permit reglarea temperaturii. Aceasta posibilitate ramane extrem de importanta pentru un numar mare de utilizatori deoarece permite prepararea unei mari varietati de ceaiuri, cu specificitati diferite. Cu cat vei alege un ceainic electric mai evoluat, cu atat vei beneficia de mai multa flexibilitate in ceea ce priveste selectarea fortei de preparare.

Viteza de incalzire. Viteza de incalzire al ceainicului electric este un criteriu relativ puterii propuse de ceainicul electric. Modelele existente pe piata propun o putere cuprinsa intre 1000 si 2500 W. Opteaza pentru o putere ridicata. Durata recomandata de prepararea ceaiului este cuprinsa intre 10 secunde si 10 minute.

Ergonomia. Ca orice aparat electrocasnic, nivelul de confort oferit de ceainicul electric difera de la un model la altul. Detinand un ceainic electric cu afisaj LCD sau LED va fi mai mult decat placut pentru tine ca utilizator deoarece acesta din urma ofera un confort sporit de utilizare spre deosebire de modelele clasice. Cu ajutorul unui ecran vei putea spre exemplu sa citesti timpul ramas din prepararea ceaiului si sa cunosti timpul de pastrare a caldurii ceaiului. Chiar daca toate ceainicele electrice dispun de optiunea de oprire auromata, timpul de declansare al acestui mecanism nu este acelasi pentru toate modele. Acest timp este cuprins intre un minut si cinci minute. Pentru un plus de securitate, producatorii au ales sa isi echipeze aparatele cu un sistem de anti suprainclazire.