Cele mai bune sfaturi pentru examenul auto

Cele mai bune sfaturi pentru examenul autoMarea majoritate a persoanelor care pica examenul auto nu o fac din nestiinta, ci din neatentie sau din cauza emotiilor. Este foarte important sa stii cum sa te pregatesti pentru aceste exemene. Daca vrei sa reusesti din prima incercare atunci trebuie sa le tratezi cu seriozitate. Acceseaza https://www.i-drpciv.ro/sfaturi-examen-auto/ pentru mai multe sfaturi.

    Iata cateva sfaturi ca sa poti promova mai usor examenul

Ai grija la trecere de pietoni

In cazul in care trecerea de pietoni nu este semaforizata atunci trebuie sa reduci viteza cu pana la 30 km/h in oras si cu 50 de km/h in afara orasului. In cazul in care pietonii se afla pe sensul tau de mers atunci trebuie sa le acorzi prioritate.

Vezi de la distanta indicatoarele de “ STOP” si de “ Cedeaza Trecerea”

Este foarte important sa stii cum sa te comporti atunci cand intalnesti cele doua semne in trafic. In momentul in care vezi semnul “ STOP” trebuie sa opresti masina in dreptul indicatorului dupa care sa te asiguri si sa avansezi doar daca traficul iti permite asta. Semnul “ Cedeaza Trecerea” nu implica oprirea obligatorie, la intalnirea acestui semn trebuie sa acorzi prioritate vehiculelor care circula pe strada principala.

Acorda prioritate

De cele mai multe ori cursantii pierd examenul auto deoarece nu acorda prioritate. In momentul in care ajungi intr-o intersectie in care nu ai prioritate trebuie sa te asiguri ca ai acordat prioritate tuturor vehiculelor care au acest drept si ca nu blochezi traficul. In momentul in care nu vei prezenta un pericol pentru trafic vei obtine permisul auto.

Citeste si:  Ce piatră naturală alegeţi pentru decorarea interioară?

Mergi pe prima banda

In momentul in care esti inscris in scoala auto esti invatat sa circuli pe prima banda. In timpul examenului auto trebuie sa respecti asta. Nu incerca sa circuli pe a doua banda si sa deranjezi traficul. Cel mai bine este sa circuli incet si sa depasesti doar atunci cand situatia o cere.  In plus in timpul examenului nu vei avea nevoie niciodata de viteaza a patra. Cu cat mergi mai incet cu atat vei avea mai multa siguranta in tot ceea ce faci.