Cum alegem un aparat de preparat ceai

Nou sosit pe piata electrocasnicelor, aparatul de preparat ceai propune bauturi calde si savuroase, in acelasi spirit cu celebrele masini de cafea pe baza de capsule. Cum o alegem pe cea potrivita?

Visezi si tu la ceaiul perfect infuzat, in doar cateva minute? Aparatele de preparat ceai va propun o experienta mai mult decat placuta, pe baza unor frunze de ceai, alese cu grija si preparate conform traditiei. Exista doua tipuri de aparate de preparat ceai pe piata si anume:

  • aparatele pe baza de capsule care functioneaza asemeni masinilor de cafea pe baza de capsule. Masina scaneaza capsula pentru a face ceaiul sa infuzeze, alegand perioada ideala si cea mai buna temperatura.
  • Masinile mecanice care seamana cu fierbatoarele de ceai traditionale dar imbunatatite si mai performante. Trebuie sa pozitionei saculetul cu ceai in zona prevazuta in acest sens si frunzele vor fi retrase in mod automat cu scopul de a fi infuzate.

Iata care sunt parametrii de care trebuie sa tii cont in alegerea unui aparat de preparat ceai:

  • DeLonghi este o marca reputata pentru finetea designului sau si pentru materialele de calitate. Tefal si TeH propun o experienta unica si sunt destul de accesibile ca pret.
  • Trebuie sa verifici in prealabil daca catalogul contine savorile tale preferate in ceea ce priveste ceaiul. Gusturile mai clasice precum citricele sau menta sunt in general propuse de majoritatea aparatelor de preparat ceai dar unele varietati sunt mai rare decat altele. In caz contrat poti opta pentru o masina mecanica compatibila cu ceaiul la vrac.
  • Cu cat o masina pentru preparat ceaiul este mai puternica cu atat ceaiul va fi gata mai rapid.