Cum aleg cel mai bun cuptor cu microunde?

Foarte usor de utilizat, pe langa faptul ca sunt foarte discrete si polivalente in acelasi timp, cuptoarele cu microunde sunt cele care au revolutionat felul in care lumea prepara felurile de mancare, mai ales cei care nu au prea mult timp la dispozitie.

Datorita cuptorului cu microunde vei reusi sa decongelezi rapid orice, sa iti incalzesti cafeaua sau ceaiul, sa prepari o pizza sau chiar un pui rotisat.

Dar daca vrei sa alegi cel mai bun produs si sa faci deci cea mai buna achizitie, cel mai bine ar fi sa stii care sunt elementele esentiale de care sa tii cont atunci cand vrei un cuptor cu microunde.

Capacitatea. Aceasta se exprima in litri si poate varia de la 9 pana la 40 de litri, in functie de model. Cei care sunt singuri sau care nu au copii pot alege linistiti unul de 20 de litri. Iar familiile mai numeroase pot alege un model de la 26 de litri in sus.

Puterea unui cuptor cu microunde, exprimata in watti este un alt lucru important de care sa tii cont. Este foarte eficienta pentru a pregati foarte repede preparatele. Poate incepe de la 750 de Watti si ajunge pana la 1000. Unul intre 600 si 900 este ideal pentru folosirea ocazionala si unul de la 900 de watti se poate folosi pentru a gratina alimentele de exemplu.

Citeste si:  Sfaturi pentru a face cele mai bune alegeri pentru bucataria ta

Functiile suplimentare. Unele cuptoare sunt dotate cu functii suplimentare. Datorita lor, un cuptor va putea, de exemplu, sa prepare pastele sau orezul, sa faca iaurt sau sa prajeasca cartofii.

Optiunea ecomonie de energie. Unele aparate sunt mai economice datorita acestui program. Atunci cand nu este folosit cuptorul, modul stand-by se activeaza si astfel aparatul este stins.

Intretinerea. Este foarte important sa alegi un cuptor cu microunde usor de curatat si de intretinut. Unele cuptoare au un sistem pe vapori care poate facilita curatarea grasimii.