Care sunt programele gratuite de care ai nevoie neaparat?

Cine a spus ca programele gratuite nu sunt de folos? Iata o lista care s-ar putea sa te faca sa iti schimbi si tu parerea.

Avast, Antivirus Gratuit. In ciuda ideilor preconcepute, un antivirus gratuit nu este mai putin eficient decat unul pentru care platesti. Astfel ca, de peste 12 ani, antivirusul Avast s-a impus drept cel mai bun contra virusilor si a stiut cum sa faca fata concurentei. Pe langa faptul ca propune o excelenta protectie contra virusilor, poate sa analizeze securitatea unei retele WI-FI, dar si gestionarea in siguranta a parolelor.

Mozilla Firefox, un nagigator cu o mie de extensii. Navigatorul Web este unul din cele mai importante atat pentru un computer cat si pentru un laptop. Ori, Firefox a fost mereu prima care a reusit sa integreze noi tehnologii pentru Web, dar si un larg catalog de module pentru a-l personaliza si a te bucura de o multime de functionalitati.

Audacity, un editor grafic pentru sunet. O veritabila institutie, Audacity este un veritabil « must have » atunci cand vine vorba despre retusarea sunetului. Pistele sonore sunt reprezentate grafic si le poti decupa sau selecta pentru a adauga o multime de efecte.

Mozilla Thunderbird, singurul program adevarat de mesagerie gratuita. Interfatele de la webmail au evoluat enorm atunci cand vine vorba despre tot felul de functionalitati. Dar nimic nu inlocuieste traditionalul program de mesagerie.

Citeste si:  Un nou mod de a produce electronice curbate

Paint. Net, un Photoshop accesibil tuturor. Paint.Net este un editor de poze extrem de lejer si de accesibil tuturor. Si care prezinta totusi, o paleta larga de instrumente. Dispune de o multime de formaturi atunci cand vine vorba despre imagine si propune o multime de functii.

VLC Media Player. Este un program care te va ajuta sa deschizi o multime de formaturi video fara sa trebuiasca sa instalezi o multime de codecuri, care contin cel mai adesea virusi. Te ajuta si sa citesti DVD-uri, sa adugi subtitrare si chiar sa convertesti anumite fisiere.