Sfarsitul bitcoinmaniei? Situatia criptomonedelor in 2018

criptomonede_5In 2018 apareau noi criptomonede de la zi la zi. Intentia era desigur de a fi utile, de a inspira seriozitate. Cu toate acestea au fost unele ce au fost create fara a implica in vreun fel respect fata de ceea ce reprezinta aceasta lume. In orice caz, si-au dovedit eficienta prin durata lor de viata – unele apunand la scurt timp dupa lansare.

Nu putem sa nu amintim insa de acele criptomonede care au avut succes, a caror valoare a fost remarcata mai ales de investitorii pasionati si dedicati acestora.

Bitcoinmania si directia in care a mers in 2018

Se stie prea bine ca Bitcoin a fost moneda vedeta in acest an si in cel anterior, cand valoarea sa se invartea in jurul cifrei de 20.000 dolari.

Marea petrece a criptomonelor, cel putin a celor care nu erau atat de cunoscute, pare ca se indreapta spre sfarsit. In jur de 800 de criptomonede au murit, iar motivul este valoarea atat de mica pe care o aveau. Unele erau de mai putin de un cent american – nimic ce ar atrage investitorii.

Desi s-a ajuns aici pe aceeasi baza – prin ICO, sfarsitul a fost neasteptat de rapid. In cazul celor mai multe dintre criptomonede, pot fi utilizate pentru a cumpara produse din cele oferite de companie. Este mai avantajos si convenabil sa cumperi monede cand sunt mai ieftine – iti vor aduce profit mai tarziu.

Citeste si:  Deco – stii care sunt cele mai in voga tendinte ale anului 2018?

Cei pasionati de ceea ce reprezinta aceasta lume, care au avut in vedere si o documentare riguroasa, au stiut sa identifice acele ICO-uri care nu au reprezentat altceva decat metode ingenioase de a fura. Cele care au fost realizate mai mult in gluma nu au avut decat soarta asteptata – „au murit”.

ICO-urile au fost vazute mult timp drept metoda ideala de finantare pentru companie, evitand bursa ori nevoia de a cauta investitori. In anul incheiat procesul a reusit sa adune mai mult de 3,8 miliarde dolari astfel. Prin raportare la Coin Schedule, pentru ca finantarile ICO-ului au depasit valoarea de 11,9 miliarde, lucrurile vor lua o directie mai buna.

Lucrurile nu au fost mai usoare in anul 2017 nici pentru vedeta criptomonedelor – Bitcoin. In comparatie cu recordul pe care aceasta a reusit sa il inregistreze in luna decembrie a anului incheiat, pretul sau a ajuns sa fie cu 70% mai mic. Atunci era de 20.000 dolari si cat e acum poti afla destul de rapid de pe un site pentru criptomonede.

Din cauza prabusirii destul de dramatice a valorii sale, s-au realizat comparatii cu scaderea bursei americane ce listeaza un numar insemnat de companii de tehnologie – NASDAQ. Unii au asociat esecul unui numar destul de insemnat de criptomonede cu companiile care la randul lor s-au prabusit.

Citeste si:  Plinta e o alegere luxurioasă pentru orice proprietar

Si desigur ca lucrurile nu s-au oprit aici. Inca se mai intampla evenimente care fac totul sa fie pus sub semnul intrebarii. Investitorii si pasionatii nu au putut trece cu vederea nici cele doua exchange-uri care au fost sparte in Coreea de Suc, faptul ca monedele au fost furate.