Apple se intereseaza de parbrizele conectate

Se pare ca masina viitorului ar putea sa semene cu o veritabila nava spatiala. In orice caz, Apple tocmai a depus brevetul pentru a dezvolta un nou concept de parbrize conectate. S-ar putea relansa oare cu aceasta ocazie faimosul proiect Titan sau oare vor aparea din nou zvonuri cu privire la faimoasa Apple Car? Ramane de vazut.

Realitatea augmentata acum si pe parbrize. Da, viitorul trece de aceasta data si prin parbriz. In mod evident, nu este vorba despre o bucata banala de sticla. Acest parbriz este foarte performant in ceea ce priveste tehnologia care ii permite sa proiecteze informatii in realitatea augmentata.

Brevetul este unul extrem de detaliat, Apple punand in prim plan si posibilitatea de discutii pe FaceTime a ocupantilor masinilor autonome. Alta idee-senzorii instalati in masina ar putea sa detecteze nivelul de panica al conducatorului si sa se ajusteze la aceasta panica pentru a incerca sa il calmeze.

In plus, prin intermediul parbrizului, soferul va vedea drumul apaandu-i in fata, ruta de urmat, ca si la GPS. Sa nu uitam ca poate determina si starea de oboseala a soferului, acest lucru permitandu-i sa faca pauze.

Senzorii din interiorul habitaclului vor putea sa determine in acelasi timp si nivelul de stres, in functie de postura, de gesturi sau de pozitia corpului, dar si de miscarile ochilor, ritmul cardiac sau de felul in care clipesti. Interfata parbrizului se va schimba astfel pentru a te ajuta sa te relaxezi.

Citeste si:  Cele mai populare 5 jocuri dintr-un cazino online, în 2023

Iar senzorii externi- camerele cu infrarosu, senzorii cu ultrasunete, senzorii audio, radarul sau senzorii care capteaza pozitia geografica, pot sa calculeze viteza masinii si sa afiseze limitarile.

Se pare ca de cand Doug Field, un vechi angjat la Tesla a fost cooptat la Apple, lucrurile o iau in cea mai buna directie. Ramane doar de vazut ce ne rezerva viitorul si Apple.